StoryEditorOCM
Splitvrati ključeve

Dvoje poznatih Splićana morat će vratiti gradski stan, navodno su im se promijenile okolnosti. Oni to negiraju

Piše Split SD
26. ožujka 2023. - 23:28

Grad Split tražit će od najmanje troje korisnika gradskih stanova da ih vrate jer su na njih izgubili pravo kada su im se promijenile materijalne okolnosti.

Radi se opernom prvaku Ivici Čikešu, zatim Igoru Boraski, osvajaču olimpijske medalje, te Splićanki koja već desetak godina više ne djeluje u gradu pod Marjanom.

Gradska uprava navodno ima saznanja da je Ivica Čikeš jedno vrijeme bio u vlasništvu druge nekretnine, a on je to za Dalmatinski portal komentirao:

- To nije istina. Jedino što imam je stan koji sam dobio kao zaslužni umjetnik.

image

Ivica Čikeš

Davor Pongracic/Cropix

Boraskina uža obitelj, kako smatraju u Banovini, u vlasništvu ima stanove.

-  Stan sam dobio prije dvadesetak godina, kao i drugi zaslužni olimpijci. Pokrenuo sam proceduru za otkup po tržišnoj cijeni još prije pet godina, tek kada sam izašao iz Vijeća i to iz moralnih razloga. Nisu se promijenile okolnosti na osnovu kojega sam ga dobio. I dalje djelujem i doprinosim u svom gradu – kazao je Boraska za Dalmatinski portal.

image

Igor Boraska
 

Vladimir Dugandžić/Cropix

Naime, Služba za gradsku imovinu napravila je reviziju korisnika gradskih stanova, te će uskoro objaviti popis stanara po privilegiranoj cijeni i njihova dugovanja. U stanove koji se vrate zbog korištenja bez pravne osnove Grad bi, prema dostupnim informacijama, trebao smjestiti Splićane koji su zbog teških životnih uvjeta zaslužili kvadrate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2023 12:47