StoryEditorOCM
SplitKLJUČ PROBLEMA

Doznali smo tko je zaključao rampu na Trsteniku, direktor ‘Splitske obale‘ ogorčen: ‘Nisu to smjeli napraviti, postavit ćemo svoje katance i ključeve dati hitnim službama‘

Piše Antea Burazin
28. studenog 2022. - 18:15

Naš novinar u nedjelju je svjedočio akciji Hitne pomoći koja je na Trsteniku intervenirala zbog starijega gospodina kojemu je pozlilo. Zaustavili su se pred rampom, no dalje od toga nisu mogli.

Na rampi je, naime, lokot čiji ključ, kako nam je pojasnio Marijan Ciprijan, direktor "Splitske obale", ima samo hotel "Radisson" koji ima koncesiju na toj plaži. No, nemaju ga oni koji su zaduženi za spašavanje života.

Djelatnici Hitne pomoći ležaj su potom morali prebaciti preko rampe i pješice doći do unesrećenog koji se nalazio na obližnjoj klupici. Situaciju nam je objasnio direktor "Splitske obale".

image


 

Nikola Vilić/Cropix

- Na rampi na Trsteniku je lokot koji je stavio hotel "Radisson" koji ima koncesiju na toj plaži. To nisu smjeli napraviti, lokot nisu stavili na dio gdje imaju koncesiju, već na šetnicu.

Na drugoj rampi, tamo put Zente, nema lokota i ona nije zaključana. Spominjalo se i da djelatnici Hitne pomoći nemaju ključeve od rampe na Bačvicama, što nije istina jer je "Splitska obala" dodijelila ključeve svim hitnim službama za tu lokaciju.

image
Ivica Marković

Nazvao sam "Radisson" i rekao da će "Splitska obala" tu postaviti svoje katance te ćemo ključeve i za tu rampu dodijeliti svim hitnim službama – komentirao nam je Ciprijan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 12:20