StoryEditorOCM
SplitPARALELNI SVEMIRI

Dok Grad Split i država ratuju oko dozvole, u Dalmatia Toweru uređuju se hotelske sobe! Poznati lanac već se oglašava

Piše Split SD
22. veljače 2023. - 12:51

I dok se između Grada Splita i države vodi bitka oko izmjena građevinske dozvole za Dalmatia Tower, najveći neboder u Hrvatskoj, radovi u samom objektu su u punom jeku.

Prema informacijama Marija Grabovca, voditelj radova, sve smještajne jedinice budućeg hotela su završene, odnosno u fazi čišćenja i sitnih popravaka.

image
Screenshot 

Priznao je kako u ovom trenutku nemaju dozvolu za strojarnicu na vrhu tornja, dok Davor Pavlov, voditelj projekta navodi kako se nadaju pozitivnom rješenju.

image

Screenshot 

Screenshot 

- Svi argumenti su na našoj strani, jer je i Ministarstvo dalo nama za pravo u dijelu merituma problema - navodi Pavlov za RTL.

Daša Gazde, predsjednica Društva arhitekata Split istaknula je kako se ne može biti "malo ilegalan" te da postoje samo dvije opcije - legalno ili ilegalno.

image

DaŠa Gazde

Ivo Ravlić/Cropix

Investitori najavljuju kako bi objekt vrijedan 70 milijuna eura trebao biti otvoren u svibnju, dok gradonačelnik Ivica Puljak i dalje stoji pri tome da se investitor mora vratiti u gabarite prema postojećoj dozvoli i ne pristaje na ništa više od toga.

Na web stranicama "Marriota", hotelskog lanca koji bi trebao doći u Dalmatia Tower, pokušali smo rezervirati sobu 10. svibnja ove godine, ali, nismo uspjeli, kao ni u lipnju. Dobili smo poruku sljedećeg saržaja: "Oprostite, trenutno nema raspoloživih soba za datume koje ste tražili. Molimo Vas, pokušajte ponoviti pretragu".

image
AC Marriot Split

Svakako, bit će zanimljivo vidjeti razvoj ove situacije. No, za sada je očito kako susjedi Dalmatia Towera, barem prema najnovijim fotografijama koje nam je poslao čitatelj, sasvim jasno mogu vidjeti sve što se događa u sobama luksuznog hotela...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2023 05:33