StoryEditor
SplitODZVONILO ILEGALI

Dogradonačelnik Ivošević pojasnio što će biti sa zatvorenim terasama: Vrijeme je da dođu u okvire zakona i nastave svoj rad sa štekatom bez ilegalne gradnje

Piše A.F.
26. siječnja 2022. - 20:38

Vijest da je nelegalnim i zatvorenim terasama ugostiteljskih objekata koji se nalaze na javnoj gradskoj površini došao kraj, očekivano nije najbolje sjela ugostiteljima.

Riječ je o odluci koja je donesena još u mandatu bivše vlasti, ali sada se s njezinim provođenjem kreće u realizaciju.

Jedan od onih koji se s njom ne slaže je i Željan Radman, vlasnik "Semafora", koji je otvoren još davne 1970. godine. 

- Tako je. Ruše me poslije 50 godina. Ne znam kako je bivši gradonačelnik (Andro Krstulović Opara, nap.a.) provukao ovakvu odluku, ali mogu reći da sam šokiran. Ne znam što ću. Ne znam što će biti na tom mjestu. Možda trgovina cipela… - rekao je jučer Radman za Slobodnu Dalmaciju.

Što će se točno događati sa štekatima, dodatno je odlučio pojasniti dogradonačelnik Bojan Ivošević.

- S obzirom da pojedini vlasnici ugostiteljskih objekata govore netočne informacije o prilagodbama koje moraju napraviti, primoran sam reagirati i pojasniti građanima što nas uskoro očekuje.

Svaki ugostitelj koji je imao ugovor za štekat i dalje će moći imati štekat. U problemu su isključivo oni koji su od štekata napravili poslovne prostore - ilegalne građevine na javnim površinama i sad navedene objekte moraju ukloniti, ali štekat im ostaje - objasnio je dogradonačelnik Ivošević.

Dodao je da su svi oni još od prošle vlasti dobili rok od godine dana da se usklade sa zakonom i ugovorom te da taj rok uskoro ističe.

- Vrijeme je da dođu u okvire zakona i nastave svoj rad sa štekatom bez ilegalne gradnje.

Navedeno postupanje podržavaju brojni ugostitelji koji su se držali zakona i koji će sad konačno igrati fer tržišnu utakmicu s jednakim uvjetima bez nelojalne konkurencije.

Na slici stari Semafor bez nelegalne gradnje, on će i dalje imati štekat sukladno pravilima stare gradske jezgre - stolovi i suncobrani, kao što je imao i prije - za kraj je kazao Ivošević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2022 01:03