StoryEditor
SplitOPET NA MEGDANU

Đogaš spustio Puljku: ‘Izgleda da je gradonačelnik koristio omekšivač pri tuširanju pa promijenio retoriku...‘ Budući vijećnik podsjetio ga je kako je zagovarao čvrstu koaliciju s partnerima

Piše Split SD
29. srpnja 2022. - 09:00

Nakon što je gradonačelnik Ivica Puljak kazao kako očekuje stopostotnu podršku Zorana Đogaša u Gradskom vijeći, oglasio se na Facebooku i sam Đogaš, čiji status prenosimo u cijelosti.

- Drago mi je što je gospodinu Puljku drago kad se ljudi odluče na rad u Gradskom vijeću. Ne znam zašto je govorio u kampanji da ja ne bih radio u Vijeću. Doduše, govorio je puno toga. Ili malo, kako se gleda. Pa izabran sam u Vijeće kao nestranački kandidat na listi HDZ-a, uz sudjelovanje HSS-a i nestranačkih osoba, a trenutno nemam nespojivih funkcija s vijećničkim mjestom. Valjda mu je drago i što sad ima ozbiljnu oporbu. To je uvijek dobro.

Priznajem da željno očekujem kad će gradonačelnik dovesti do renesanse Grada kako je zanesen izjavljivao pa je šteta propustiti mjesto u prvom redu za gledati taj proces i svjedočiti čudu iz Puljkove radionice. Doduše, ja bih bio zadovoljan umjesto renesanse vidjeti i barok ili rokoko, samo da se više radi i gradi, a manje priča.

Sve što bude predložio na dobrobit Grada, rado ću podržati. Međutim, jednogodišnje iskustvo nas uči da neće baš svi biti takvi. Ipak, prvi prijedlog da predsjednik Gradskog vijeća bude prof. dr. sc. Željko Domazet čini se dobrim jer je to čovjek koji pored drugih kvaliteta ima i upravljačko iskustvo, svakako veće od samog gradonačelnika.

Nije mi drago što je gradonačelnik već krenuo s alibijima da nešto ne može napraviti što je obećao. To mu nećemo tolerirati. Obećao je i da neće ići u kampanju za nacionalne izbore dok ne odradi dva mandata kao gradonačelnik. Drago mi je zbog premijera Plenkovića da sad može mirnije spavati i ne mora više strahovati. Olakšica Puljku je da ćemo mu ovaj priznati kao drugi mandat.

Na kraju, podsjećam da je tijekom kampanje gradonačelnik govorio o čvrstom koalicijskom sporazumu s partnerima, ali je u međuvremenu izgleda koristio omekšivač pri tuširanju, pa je sad omekšao i promijenio retoriku i čini se kao velika stvar ona ista programska suradnja koju je već imao, a na koju bi, čini se, jedino mogao pristati SDP. Čak ne ni Most.

I mi ćemo kao oporba imati programsku suradnju s SDP-om i drugima, ako to znači da ćemo podržati njihove dobre inicijative za Grad i tražiti da oni podrže naše. Isto ćemo tražiti i od Puljka, a on će to sto posto prihvatiti.

Zbog renesanse, baroka ili rokokoa...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2022 17:52