StoryEditor
Splitnakon dva dana

Đogaš se oglasio o sukobu policije i Torcide: Svaki oblik nasilja osuđujem i tu nema "ali". Govorimo o nizu propusta koji su mogli završiti tragedijom, a sve podsjeća na 2014. godinu...

Piše Split SD
23. svibnja 2022. - 16:20

I Zoran Đogaš, nadstranački kandidat HDZ-a na gradonačelničkim prijevremenim izborima, komentirao je tragične ishode koji su se odvijali nakon utakmice Hajduka i Dinama u subotu navečer.  

Na svojem je Facebook profilu objavio sljedeće: 

- Svaki oblik nasilja osuđujem i tu nema „ali“ pa nastavka rečenice. Ovo što se u subotu dogodilo je potpuno neprihvatljivo. Pukom srećom nitko nije smrtno stradao, a bilo je jako blizu. 

Nema „ali“ i nastavka rečenice ni kod nepoštivanja ljudskih prava i odnosa prema ljudima. Potencijalno govorimo o nizu propusta koji su mogli završiti tragedijom. Nestankom nečijih mladih života. 

Od mene nećete čuti političko zloupotrebljavanje ove situacije i pokušaje dolijevanje ulja na vatru. Situacija je ozbiljna i traži odgovornost u izjavama svih nas. 

Iznimno bitno utvrditi sve činjenice i izbjeći da se ovakve stvari ponavljaju, a ponavljaju se jer situacija podsjeća na 2014. godinu. Očito onda nisu izvučene pouke, sad moraju biti.

Na koncu, nogomet se igra zbog publike i to će, siguran sam, Split pokazati u četvrtak navečer. Pred nama je finale Kupa i važno je da se svi fokusiramo na to, da omogućimo igračima i stožeru mir pa da Hajduk opet uzme trofej - zaključio je HDZ-ov kandidat.

U svojem se priopćenju referirao i na scenarij koji se zbio 2014. godine, a kada je Hajdukovim navijačima onemogućen ulazak na maksimirski stadion zbog tzv. "crnih lista", nakon čega su igrači Hajduka po naputku članova Nadzornog odbora odbili izaći na teren te je utakmica registrirana rezultatom 3:0 za Dinamo. Iste večeri hajdukovci su svečano dočekani na splitskom Poljudu, a uskoro je uslijedio i veliki prosvjedni skup na Rivi gdje se okupilo oko 30 tisuća građana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. srpanj 2022 01:24