StoryEditor
SplitPUŠU I NA HLADNO

Djelatnici ‘Vodovoda‘ u sklopu redovnih radova ‘poplavili‘ Nazorov prilaz, stanari ogorčeni: Zašto ih nisu najavili, postavili znakove i zatvorili vodu? Evo što im je odgovorio direktor

Piše Tanja Giovanell
12. siječnja 2022. - 22:48

Redovni radovi na održavanju vodovoda, kako su interevenciju svojih djelatnika u Nazorovom prilazu opisali u "Vodovodu i kanalizaciji", unijeli su nemir među stanare ulice u kojoj su posljednjih godina dotrajale cijevi pucale u više navrata.

Još uvijek pod dojmom obilnih poplava koje su uzrokovale posljednje takvo pucanje u lipnju prošle godine, na rupu u asfaltu nasred prometnice iz koje se, unatoč naporima djelatnika komunalnog poduzeća i radu pumpe, izlijevala voda, reagiraju s nepovjerenjem.

- Ako je riječ o redovnim radovima, zašto nisu najavljeni? I mogli su makar staviti neku prometnu regulaciju, da ne uzrokuju ovakve zastoje i nervozu, pogotovo ispred škole, gdje je uvijek gužva.

Da ne kažem da bi se voda valjda trebala zatvoriti prije planiranih radova, a ne da uslijed njih preplavljuje iskop pa se od nje ne može niti raditi - govori nam stanovnik obližnje ulice koji se zatekao u blizini.

Da nema razloga za brigu tvrdi Tomislav Šuta, prvi čovjek splitskog ViK-a, navodeći kako je riječ o uobičajenim radovim na priključku zapadne mreže.

- Takve redove izvodimo redovito i bit ćemo gotovi najkasnije večeras. Konkretni radovi u Nazorovm prilazu slijede tek na proljeće. Za ovu je ulicu ove godine planirana opsežna rekosnstrukcija vodovoda, koja neće biti klasična, već će se izvoditi metodom čarape.

Cijev će se u cijelosti zamjeniti kao kada se radi stent - navodi Šuta ističući kako će planirani radovi uključiti i rekonstrukciju cijevi ispred tunela Marjan, a njihova će ukupna vrijednost iznositi 800 tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2022 14:10