StoryEditor
SplitRun Croatia

Djeca i odrasli se natrčali: pogledajte kako je bilo na Rivi

Piše Anja Popović
11. lipnja 2016. - 22:50
run_croatia1-110616

Na splitskoj Rivi, po prvi put je održana utrka ˝Run Croatia˝ na kojoj su sudjelovali natjecatelji svih generacija.  Oni najmlađi, istrčali su rutu od Rive do sv. Frane, a pobjednika nije bilo jer su svi natjecatelji pokazali pravi sportski duh.

- Bilo mi je jako lijepo trčati, i inače se tako igram sa prijateljima u kvartu. Nadam se da ću dobiti neku nagradu   – kazala je Mila Amulić kojoj se želja i ostvarila pa je na nagradnoj tomboli izvučen baš njen broj. Mlada  natjecateljica osvojila je ulaznice za premijeru popularnog animiranog filma ˝U potrazi za Dory˝. 

˝Odrasli˝ dio utrke, na ruti od Rive do Vile Dalmacija, svojim je humanitarnim karakterom privukao ljude iz raznih dijelova Hrvatske, ali i svijeta pa je tako prvo mjesto u muškoj kategoriji zauzeo Amerikanac Matthew Bilvin dok je drugo, odnosno treće mjesto pripalo Splićaninu Srđanu Oršuliću  i Anti Živkoviću iz Dubrovnika.

U ženskoj kategoriji, prva tri mjesta su pripala Splićanki Maji Negovanović, Antoniji Lazić-Ćotić iz Zagreba te Lei Mrak koja je na utrku stigla iz Varaždina.

- Bilo je tu i  natjecatelja iz Turske, Bosne i Hercegovine i brojnih drugih zemalja. Ovo je bila prava međunarodna utrka, a prihodom ćemo pomoći ˝Županijskoj ligi protiv raka – kazao je Ivan Pavić iz Triatlon kluba Split.

 

#UTRKA

Izdvojeno

09. srpanj 2020 11:24