StoryEditor
SplitU SRIJEDU POČINJE SAJAM

Direktorica SASO-a poziva: Dođite u Spaladium Arenu i ugovorite poslove za iduću turističku sezonu. Imamo odličnu ponudu bazena, bazenske tehnike i wellness opreme!

Piše Milena Budimir
21. listopada 2019. - 17:51

Vrijeme je godine kada se u našem gradu pojavljuje SASO, međunarodni sajam koji je postao neizostavnim mjestom za sve one koji se bave graditeljstvom, drvnom i metalnom industrijom, energetikom, obrtništvom...

Ovoga puta u srijedu, 23. listopada, otvara svoja vrata u Spaladium Areni, a okuplja 896 brendova, izlagača i suizlagača iz osam zemalja. Dvadeset i treći međunarodni sajam SASO održavat će se sve do subote, 26. listopada.

– Sajam je pravo mjesto za doći po informacije kako obnoviti objekte, kako izgraditi nove i kako ugovoriti prave poslove za nadolazeću turističku sezonu.

Ove godine poseban porast bilježimo u segmentu bazena, bazenske tehnike i wellness opreme, a naši posjetitelji zasigurno će biti oduševljeni brojnim inovacijama u dekoraciji i uređenju interijera, kazala je direktorica Sajma Split Sanja Vuković Veić.

Partner ovogodišnjeg SASO-a je Max & Moris, njihov operativni direktor Mario Čerina kazao je kako njihova tvrtka ima 110 zaposlenika, ali teško dolazi do kvalificiranih radnika.

– Kod nas nema stroja starijeg od dvije godine, a riječ je o uređajima koji koštaju i po pola milijuna eura. No radne snage nema! Ne školujemo dovoljno toga kadra. Na sajmu ćemo prezentirati sve ono što se moglo vidjeti i na sajmovima u Milanu, Kölnu i u Turskoj, a odnosi se na opremanje malih i velikih hotela, kazao je Čerina.

Osim izlagačkog programa, sajam ima bogat stručni program, u čijoj su pripremi pomagali Splitsko-dalmatinska županija, Grad Split, Hrvatska gospodarska komora i Udruga građevinskih inženjera Split.

- U okviru Dana građevinara organiziramo okrugli stol na temu "Urbano planiranje i promet", gdje ćemo pokušati naći odgovor na pitanja prometnih rješenja u centru grada kako bi se spriječili kolapsi u turističkoj sezoni. Prikazat ćemo GUP iz 2006. godine i vidjeti što se do danas realiziralo, rekla nam je Adela Visković, predsjednica UGIS-a.

U ime Županije radionicu s prezentacijom Green Mind projekta Splitsko-dalmatinske županije koji se realizira u okviru EU projekta Interreg Mediteran, predstavio je Damir Čarić iz UO za gospodarstvo i EU fondove.

– Cilj Green Mind projekta je poticanje suradnje malih i srednjih poduzetnika s fakultetima i istraživačkim znanstvenim ustanovama, kako bi na osnovu svojih potreba kreiraju novu zelenu industriju koja je temeljena na inovativnosti. Vrijednost projekta je 2,5 milijuna eura i dijeli se na osam partera, a vrijednost zelene industrije za budućnost je nemjerljiva, istaknuo je Čarić.

 

Predsjednik Županijske komore Split Joze Tomaš kazao je kako od 14500 hrvatskih tvrtki čak njih 14 posto se bavi građevinom.
- Izazovno je razdoblje pred nama, muči nas nedostatak radne snage, a i produženjem turističke sezone - smanjuje se period rada za graditelje, kazao je.
Na Sajmu će sudjelovati i sedam srpskih tvrtki, zahvaljujući suradnji sa srpskom komorom

 

#BAZENI# SPLIT#SAJAM SASO#SASO 2019.#SANJA VUKOVIĆ VEIĆ#MAX&MORIS#MARIO ČERINA

Izdvojeno

03. srpanj 2020 03:43