StoryEditor
SplitMIRNO MORE

Dekan Pero Vidan promovirao 231 diplomanta i poručio im: Dragi pomorci, čuvajte se sumnjivih posrednika i sumnjivih ugovora

23. lipnja 2020. - 13:27
Dojučerašnji studenti nalaze se pred poslovnim i životnim izazovima Pomorski Fakultet

Prva promocija magistara i prvostupnika nakon popuštanja protuepidemijskih mjera održana je na Pomorskom fakultetu gdje je svoje diplome svečano primilo 67 inženjera i 164 prvostupnika smjerova Brodostrojarstvo, Nautika, Elektrotehnička i informatička tehnologija te Pomorski menadžment.

Dekan prof. dr. Pero Vidan sa suradnicima, te prorektor prof. dr. Željko Radić čestitali su dojučerašnjim studentima na uspjehu i zaželjeli im uspješan životni i poslovni put.
– Naše diplome su priznate širom Europske unije, u svijetu, čak i u dalekom Japanu, jer smo akreditirani i od njihova Ministarstva pomorstva. Danas imate mnoge fakultete koji se nazivaju pomorskim iako u njima nema​ ničega pomorskog ni morskog, ni opreme ni profesora, ni upravitelja ni zapovjednika. Sve su to samo priče i lov na studente.
Danas imate lov i preko graničnih susjeda koji raznoraznim kanalima pokušavaju raditi obrazovanje i izobrazbu pomoraca bez kompetencija i ovlasti, na daljinu, bez opreme. Zapamtite, postoji originalni pomorski fakultet, bilo da je on u Splitu, Rijeci, Zadru ili Dubrovniku i postoje falsifikati.

S obzirom na današnju krizu u svijetu, čeka vas novi boj – traženje posla. Nemojte se obeshrabriti. Trenutačna situacija uzrokovana koronavirusom zaustavila je pomorsku industriju, ali budite uporni. U pronalasku posla diplomante prati naš fakultet. Svakodnevno imamo upite tvrtki o uzimanju mladog kadra asistenata i kadeta. Ponosni smo na to iako ponekim posrednicima u zapošljavanju koji sramote državu, struku i čast pomorca to nije drago.

Srećom, oni su manjina, ali opasna manjina i veoma destruktivna. Čuvajte se sumnjivih posrednika i sumnjivih ugovora – naglasio je dekan Vidan. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. rujan 2020 23:40