StoryEditor
SplitSDP-ova kandidat

Davor Matijević sa svojom malamuticom Indy najavio otvaranje vau parkova i savjetuje bivšeg gradonačelnika: ‘Neka Puljak ne otvara šampanjac! Lani smo i mi imali anketu koja nam je davala sedam mandata...‘

Piše SPLIT SD
21. lipnja 2022. - 10:26

SDP-ov kandidat za gradonačelnika, Davor Matijević, na Zvončacu je danas naglasio jednu od točaka za koju će se zalagati nakon što prođu izbori – izgradnju azila u Splitu i vau parkova u preostalim kvartovima koji ih još nemaju. Na konferenciju za medije proveo je i svog psa, preslatku razigranu malamuticu Indy.

image
Duje Klarić/Cropix

- Smatram da je jako žalosno to što nemamo azil za životinje. Postoji prijedlog HDZ-a o azilu na Klisu, no kada su izgubili izbore prošle godine nisu ništa dalje poduzimali po tom pitanju. Split mora imati azil za životinje, ja sam udomio dva psa iz azila na Duilovu prije desetak godina, i od tada do danas povremeno se spomene, ali ništa se ne realizira. Žalosno je da svi veći gradovi imaju azil, a mi čak ni u svim kvartovima nemamo vau park. Moram podsjetiti da sam na Blatinama bio prvi koji je napravio vau park s agility spravama, no Blatine trenutno nemaju vau park jer je došlo do prenamjene lokacije – istaknuo je Matijević nadodajući kako vau park nije luksuz, već potreba.

image

Otvoren je prvi splitski park za pse, vau park, na Blatinama u Šimićevoj ulici. Otvorenju je prisustvovao i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

Joško Ponoš/ Cropix
image
Duje Klarić/Cropix

- Žalosno je i da ljudi s ljubimcima idu na sportska igrališta i druge parkove, ali ne možete im zabraniti ako nemaju vau park u svom parku. Moj prijedlog je da se realizira vau park u Žrnovnici, mislim da je riječ o katastarskoj čestici 11347, a riječ je o 4400 kvadrata koji su u posjedu grada Splita. To je jedna zadovoljavajuća površina, a jedno se vrijeme spominjalo i da će tu biti alternativa za zoološki vrt. Za ovo ću se zalagati i kada prođu izbori – rekao je splitski SDP-ovac.

image
Duje Klarić/Cropix
image
Duje Klarić/Cropix

Ovaj najaktivniji gradski vijećnik za vrijeme prošle lokalne vlasti, poslao je i znakovitu poruku Ivici Puljku.

- Imam prijateljski savjet za Ivicu Puljka, neka ne otvara šampanjac! Prošle smo godine i mi imali anketu koja nam je davala sedam mandata, a dobili smo tri. Ankete za mene nisu vjerodostojne. Na izborima će se tek pokazati pravo stanje i vjerujem da će biti iznenađenje i oko izbora gradonačelnika i oko kandidata za Gradsko vijeće – poručio je Matijević bivšem gradonačelniku. Osvrnuo se i na "Sexgate" aferu.

image
Duje Klarić/Cropix
image
Duje Klarić/Cropix

- Nije mi problem sex afera nego način vođenja grada u zadnjih 10 mjeseci. Odnosno to što se blokirao natječaj za ugradnju liftova, što se blokirao prijevoz za slijepe osobe, općenito to što je socijalna politika bila najgora u posljednjih 15 godina – smatra Matijević. Dodao je za kraj da mu je cilj vratiti povjerenje u SDP, nakon grešaka kojih je bilo.

image
Duje Klarić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2022 08:27