SplitAKADEMSKE SLOBODE

Danas se štrajkalo i na splitskim fakultetima, a na Kineziologiji su naišli na zaključana vrata i oni profesori koji su htjeli raditi; 'Nismo mogli ući u zgradu, promijenili su brave' 

Piše Milena Budimir
24. listopad 2019. - 17:29

Štrajk se u osnovnim i srednjim školama nastavio, a pridružili su mu se i članovi Sindikata znanosti i visokog obrazovanja. Profesori na fakultetima će od jučer, kako doznajemo, provoditi štrajk jedan dan u svakom tjednu.

Studenti se već mogu pripremiti na dan odmora iduću srijedu.

Referade su zatvorene, knjižnice ne rade, mnogi su profesori podržali štrajk, kazali su sindikalisti, a mi smo prošetali do zaključane zgrade Kineziološkog fakulteta u Teslinoj ulici.

Tamošnji su nam zaposlenici javili kako ih je u četvrtak ujutro dočekala prazna zgrada, zaključana vrata, promijenjene brave na njima, pa tako ni oni profesori koji nisu bili voljni stupiti u štrajk - nisu imali mogućnost ni stupiti u prostorije fakulteta.

Naravno da smo za komentar nazvali predstavnika sindikata, no - kako je on poslom bio odsutan nije mogao komentirati događanja na fakultetu. Kad doznamo pravu istinu - javiti ćemo vam.

Također, čim saznamo kad će se opet štrajkata u školama u Splitsko-dalmatinskoj županiji, promptno ćemo vas obavijestiti. I mi bi voljeli znati.

 

#SVEUčILIšTE U SPLITU#KINEZIOLOšKI FAKULTET SPLIT#šTRAJK NA FAKULTETIMA#SINDIKAT ZNANOSTI I VISOKOG OBRAZOVANJA