StoryEditor
SplitPUNI KAMIONI

Danas je na Ravnim Njivama i Brdima skupljeno pet tona šute, a iz Banovine stiže znakovita poruka: Ako se nastavi bezobrazno zatrpavati otpadom javni prostor, hoćemo li se iznenaditi ako iz 'Čistoće' dođu veći računi?

Piše PSD
3. siječnja 2020. - 21:55

Više od pet tona čistog građevinskog otpada skupili su danas s javnih gradskih prostora na Ravnim Njivama i Brdima djelatnici Čistoće. Bilo je tu i različitog krupnog otpada kojeg su građani tek tako ostavili na ulicama.

Stoji tako na službenoj Facebook stranici Grada Splita uz informaciju kako se bližimo se količni od 200 tona građevinskog otpada pokupljenog po splitskim ulicama u malo više od dva mjeseca.

A skupljanje i predaja jedne tone Grad Split košta 450 kuna.

- To plaćamo svi mi! Pa pitamo opet, ako se nastavi i dalje svjesno i bezobrazno zatrpavati zajednički nam javni prostor otpadom iz apartmana, stanova i kuća, hoćemo li se iznenaditi ako nam iz Čistoće dođu veći računi? - zapitali su u Banovini.

Je li ovo uvod u poskupljenje usluga 'Čistoće', saznat ćemo uskoro, ali činjenica jest da neki naši sugrađani nemaju ni minimum kulture kad je u pitanju bacanje smeća.

Baca svatko gdje stigne i što stigne. Ne bira se ni vrijeme ni mjesto, a tako će i biti sve dok netko ne dobije po džepu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2021 10:11