StoryEditorOCM
Splitvrijeme će pokazati

Damir Barbir je član Centra? O tome se priča po Splitu, on je bez komentara. Oglasila se i stranka, ovo su nam poručili

Piše Petra Klarić
22. ožujka 2024. - 19:24

Liste za nadolazeće parlamentarne izbore već su gotovo spremne, a u splitskim političkim krugovima sada se zakotrljala nova glasina - priča se da se gradski vijećnik Damir Barbir službeno pridružio stranci Centar. No, izgleda da ova informacija ipak nije točna.

Za komentar smo prvo pitali Damira Barbira, ali on nam komentar nije želio dati. Obratili smo se zatim Ani Lučin, PR-ovki stranke Centar. Ona nam nije odmah mogla informaciju potvrditi ni demantirati, ali obećala nam se javiti. Nakon nekog vremena dobili smo njezin odgovor.

image
Vojko Bašić/Cropix

- Ovo nije ni prvi ni posljednji put da se medijima pokušavaju plasirati netočne informacije - kazala nam je Lučin.

Podsjetimo, Damir Barbir bivši je član SDP-a, koji se od svoje matične stranke odvojio te postao nezavisni vijećnik i suradnik Centra u Gradskom vijeću. Njegova velika želja navodno je već neko vrijeme mjesto u Saboru, a priča se da mu je Centar za podršku u vijeću ponudio upravo to - mjesto na njihovoj listi za parlamentarne izbore. 

image
Tom Dubravec/Cropix

Situacija se donekle promijenila kada je odlučeno da će Centar koalirati sa SDP-om i još nekoliko stranaka ljevice i centra, a sve kako bi s vlasti skinuli HDZ. Zbog svega što se dogodilo u prošlosti, neki članovi SDP-a nikako Barbira nisu htjeli vidjeti na listi 10. izborne jedinice.  

Ipak, čini se da su Centar i SDP na pregovorima našli kompromis pa će Barbir po novome dobiti četvrto mjesto na listi u 9. izbornoj jedinici. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 06:44