StoryEditor
SplitPALI KLIMU!

Dalmacija se peče na laganoj vatrici: u Splitu je 35 stupnjeva, a ni u moru nema osvježenja, i još puše fen!; Evo što nas očekuje narednih dana

Piše Ana Franić
22. kolovoza 2019. - 17:20

Split se danas peče na 'simboličnih' 35, a u moru mjerimo 26 stupnjeva. Ali osjećaj je puno gori, kako Splićani komentiraju kao da fen puše - jednostavno nepodnošljivo.

Najviše temperatura u 14 sati izmjerena je u Metkoviću, 36,3 stupnja, a kakvo nas vrijeme čeka za vikend i je li na vidiku neko rashlađenje pitali smo malog Vakulu.

- U odnosu na prethodne dane za vikend nas uz sunčana razdoblja očekuje ipak nešto povećana aktivnost oblaka, na radost ljubitelja plaža ta naoblaka će biti sterilna. Poneka nestabilnosti uz kratkotrajni pljusak moguća je uglavnom u Zagori. Zbog spomenute naoblake i visokih maksimalnih temperatura zraka (iznad 30C) vikend će u Dalmaciji biti vrlo sparan i neugodan.

- Kako smo obećali, ljeto nastavlja svoj ples, a ukoliko se niste stigli okupati u moru, idući tjedan ćete imati idealnu priliku da to nadoknadite. Početkom tjedna oblaka sve manje, a temperature prave ljetne i, što je i najvažnije bez ekstrema, kazao je Ivan Šolić, magistar šumarstva i zaljubljenik u meteorologiju.

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 12:59