StoryEditorOCM
Splitko je dužan...

‘Dal-Koning’ i APN u sporu oko Brodarice

Piše PSD.
22. studenog 2010. - 13:53
Na Trgovačkom sudu u Splitu počelo je ponovno suđenje po tužbi tvrtke “Dal-Koning”, kao suinvestitora POS-ove zgrade na Brodarici, koja od Agencije za platni promet traži isplatu 4,6 milijuna kuna i zatezne kamate koje teku od travnja 2005. godine.

Naime, Visoki trgovački sud je rješenjem iz lipnja ove godine ukinuo presudu Trgovačkog suda u Splitu iz 2006. godine, donesenu u korist “Dal-Koninga”, uz obrazloženje da na suđenju nisu utvrđene sve pravne činjenice, te je predmet dodijeljen na rješavanje drugom sucu.

Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva, APN, tvrtka “Kerum” i Grad Split su u ožujku 2003. godine potpisali predugovor o međusobnim pravima i obvezama oko izgradnje građevine prema programu društveno poticajne stanogradnje.

Sva prava i obveze tvrtke “Kerum” je preuzelo tek osnovana tvrtka “Brodarica” na koju je prenesen dio zemljišta na Brodarici, i koju 2003. godine kupuje “Dal-Koning”.

Zatim APN i “Dal-Koning” financiraju izgradnju stanova i poslovnih prostora u POS-ovoj zgradi. APN je “Dal-Koningu” platio zemljište, no nisu na vrijeme sklopili ugovor o međusobnim pravima i obvezama, a za što APN krivi splitsku tvrtku.

“Dal-Koning” je tužio APN da je kasnio sa svojim obvezama i da je odgovoran štetu koja je zbog toga nastala.

T.G.Z.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 09:04