StoryEditor
SplitNEMA MISTA

Đaci s Kamena ostali bez četiri autobusna polaska, gužva je u malom busu, jer se veliki nema gdje okrenuti. Iz ‘Prometa‘ najavljuju dodatne linije

9. rujna 2020. - 14:13
Prometov solo autobus jedva se okrene na Kamenu, a zglobni ne može nikako Vladimir Dugandžić/HANZA MEDIA

Već je prvog dana nove školske godine bilo očito da klasični raspored sati više ne vrijedi. Zbog epidemiološke situacije i nastojanja da se razredi međusobno ne miješaju, škole su odredile različite termine ulaska u školske zgrade u jutarnjim i poslijepodnevnim smjenama.

Tako će dio učenika ulaziti u 7.40, dio u 7.45, pa tako svakih pet do deset minuta, ne mijenjajući učionice, a zbog skraćenih satova na 40 minuta, i nastavni dan će ranije završavati.

Sve to stvorilo je zbrku u prijevozu učenika u "Prometovim" autobusima, koji u ponedjeljak nisu bili prilagođeni novonastaloj situaciji.

- "Promet" je u doba korone, odnosno pridržavanja epidemioloških mjera i socijalne distance ukinuo četiri polaska autobusne linije koja kreće iz Splita za moj kvart Kamen-Šine i obrnuto.

image
Autobusno stajalište na Kamenu zakrčeno je automobilima
Vladimir Dugandžić/CROPIX

Do sada je to bila linija Split-Kamen (26), koja je ujutro za školarce trebala krenuti u 6.40 i doći na Kamen u 7.15, te popodne u 12.40 iz Splita i doći na Kamen u 13.15. Tu su bili i polasci u 14.30 i 20.25 iz Splita, koji bi učenike vraćali kućama. Također je nelogično što su spojene linije 25 (Stobreč) i 26, što je rezultiralo velikom gužvom u malom autobusu jer zglobni ne može na Kamen jer se nema gdje okrenuti - požalio nam se jedan srednjoškolac s Kamena.

Odmah smo nazvali "Promet", gdje nam je direktor Miroslav Delić kazao da se potonja situacija odmah promijenila, te su vraćene stare linije.

- Mi smo se u ponedjeljak držali uobičajenog voznog reda čekajući da vidimo kako su se škole organizirale s obzirom na drukčije termine ulaska i izlaska iz škole zbog ove situacije. No već smo za utorak promijenili neke polaske i prilagodili se učenicima. Na naš mail i telefon stižu nam pozivi iz škola, mjesnih odbora i susjednih općina, te nastojimo uskladiti polaske autobusa s tim zahtjevima.

Zvali su nas iz Kaštela, Klisa, Dugopolja i drugih mjesta pa se usklađujemo. Do petka ćemo definirati vozni red za sve polaske, pa molim sve za strpljenje, te da nam se jave sa svojim prijedlozima - kazao je Delić.

image
Vozni red je van funkcije
Vladimir Dugandzic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2021 20:08