StoryEditor
SplitMOGLI SU, A NISU

Da se Vijeće konstituiralo, moglo se krenuti u projekt izgradnje garaže na Lokvama, pokrenuti izmjenu planova za nova parkirališta i zaštitu Marjana, natječaj za Poljud...

Piše Ivana Perković
21. lipnja 2021. - 15:50

Dok se vijećnici dogovaraju kako će i kada konstituirati Gradsko vijeće, gradski projekti čekaju. Prvenstveno garaža u gradskom kotaru Lokve. Prijedlog ugovora sa Split parkingom za izgradnju ove garaže našao se još na posljednjoj sjednici bivšeg Vijeća, no nije stigao na red prije rušenja kvoruma.

Sve su opcije tijekom predizborne kampanje potvrdile da će podržati ovaj projekt, a gradonačelnik Ivica Puljak je kazao da odmah namjerava pokrenuti proces izgradnje garaža na još tri lokacije - u Odeskoj, Doverskoj i Dobrilinoj.

image
Duje Klarić/Cropix

Na čekanju je i pokretanje izmjena prostornih planova koje bi među ostalim omogućile izgradnje dodatnih garaža i parkirališta, kao i dodatnu zaštitu Park-šume Marjan.

Upravo zbog ovih točaka je i odgađana, a zatim i prekinuta posljednja sjednica bivšeg Gradskog vijeća. Svaka opcija je imala svoj razlog.

HGS Željka Keruma tvrdio je da se brza s odlukama, SDP-u se nije svidjelo kako HDZ pokušava na mala vrata progurati Oparin Masterplan, dok su Mostovci izglasavanje prostornih planova uvjetovali revitalizacijom Zavoda za urbanizam. Ipak, svi su se u predizborno vrijeme složili da do izmjena mora doći, čeka se tek prva redovna sjednica.

image
Duje Klarić/Cropix

Na redovnoj sjednici koja će uslijediti nakon konstituirajuće naći će se i dosta manjih točaka važnih za funkcioniranje i razvoj grada, ali i živote građana, poput odricanja prava prvokupa na brojne nekretnine, suglasnosti za sklapanje ugovora o financiranju izgradnje pojedinih cesta, dodjela koncesije za javni zahod na Pisturi, dodjela koncesije za dimnjačara, pokretanje urbanističkog natječaja za područje Gradskog projekta Poljud...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. srpanj 2021 15:53