StoryEditor
SplitCVJETNA GESTA

Cvjećari odlučili Splićanima uljepšati još jednog pandemijskog sv. Duju: uoči blagdana kandelabre u Marmontovoj ukrasili brnistrom i gerberima

Piše Merien Ilić
5. svibnja 2021. - 23:14
Božidar Vukičević/Cropix

U susret blagdanu sv. Duje splitski cvjećari odlučili su uljepšati grad cvijećem i na taj način razveseliti građane koji ove godine, nažalost, zbog pandemije, neće imati priliku posjetiti tradicionalni Sajam cvijeća u Dioklecijanovim podrumima.

Stoga su ove srijede navečer, zajedničkom akcijom sa djelatnicima "Parkova i nasada" ukrasili Marmontovu ulicu cvjetnim aranžmanima.

- Želja nam je bila napraviti nešto povodom blagdana sv. Duje, baš kao što svake godine s ljubavlju sudjelujemo u kreiranju cvjetnih aranžmana sudjelujući na Sajmu cvijeća na kojeg nam dolaze kolege iz cijele Hrvatske.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Ove godine smo žalosni što se sajam neće održati, pa nam je ovo prilika da pokažemo kako nam je zaista stalo do našeg grada i tradicije.

Iz Turističke zajednice Grada Splita su nam izašli u susret s oduševljenjem, baš kao i iz firme "Parkovi i nasadi", a uljepšavanju su nam se priključile i kolege cvjećari iz Solina - kazuje nam Sofija Cikotić iz cvjećarnice "Ružica" koja je s kolegama odabrala brnistru kao simbol Splita, te gerbere kao domaći proizvod, s kojima su ukrasili kandelabre u Marmontovoj ulici.

image
Božidar Vukičević/Cropix

- Mi cvjećari živimo svoj posao i mnogi od nas u njemu su od malih nogu, još kada su nas roditelji vodili na sajam cvijeća, te zbilja čitavu godinu živimo za taj događaj.

Ova pandemijska kriza nas je svih pogodila, mnogi se jedva održavaju, na poticajima su, pa smo ovom malom cvjetnom akcijom htjeli dati svoj prilog obilježavanju nama najljepšeg blagdana za grad, unatoč teškim vremenima - veli nam Sofija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2021 08:27