StoryEditor
Splitsmrtonosne ulice

Crna statistika: evo koliko je motociklista i mopedista smrtno stradalo na prometnicama PU splitsko-dalmatinske ove godine; Žrtva motocikla bila je i jedna pješakinja

Piše K. M. B.
30. listopada 2019. - 14:40
nesreca_hrv._mornarice__2_

Od početka godine na prometnicama PU splitsko-dalmatinske smrtno je stradalo osam motociklista i mopedista.

U Splitu su u nedjelju navečer dogodile dvije prometne nesreće u kojima su sudjelovali motociklisti te je poginula jedna pješakinja.

Na Poljičkoj cesti kraj zgrade HEP-a u 22.13 sati smrtonosne ozljede zadobila je 45-godišnja pješakinja na koju je naletio 25-godišnji vozač motocikla Yamaha. Prema rezultatima očevida, nesretna žena je prelazila kolnik van obilježenog pješačkog prijelaza. Motociklistu su uzeti uzroci krvi i urina radi utvrđivanja prisutnosti alkohola.

Detalji tragedije na Poljičkoj cesti: u naletu motocikla smrtno stradala 45-godišnja žena, prelazila je kolnik van pješačkog prijelaza; Na nju je Yamahom naletio 25-godišnjak

Na raskrižju Ulice Hrvatske mornarice i Ličke u 20,40 sati su se sudarila motocikli Suzuki i Piaggio. Prema prvim informacijama, Suzuki je išao Ličkom ulicom i ulazio u raskrižje kada je Ulicom Hrvatske mornarice naišao Piaggio.

Piaggiom je upravljao 23-godišnji vozač koji je zadobio potres mozga i lom nosa, dok mu je 24-godišnja suputnica zadobila frakturu kosti noge. Oboje su hospitalizirani. Vozač motocikla Suzuki nije ozlijeđen.

U sudaru kraj 'Slobodne' teško ozlijeđeni mladi motociklist i njegova suputnica, oboje zadržani u bolnici; Vozač drugog motocikla prošao bez ozljeda

Tijekom deset mjeseci ove godine na području PU splitsko-dalmatinske evidentirano je 347 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali motociklisti, odnosno mopedisti, saznajemo od Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću splitske policije.  

U njima je 110 sudionika zadobilo teže tjelesne ozljede, a 201 sudionik lakše tjelesne ozljede. Nadalje, evidentirano je 9 prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama u kojima su sudjelovali motociklisti. U tim prometnim nesrećama smrtno je stradalo 8 motociklista, odnosno mopedista te jedna pješakinja.

#MOTOCIKLISTI#PROMETNA NESREĆA

Izdvojeno

04. srpanj 2020 19:47