StoryEditor
SplitPRIMLJENA NA STAŽIRANJE

Čistoća zaposlila kćer ‘Baldasarova branitelja’ jer im se sama javila!?

Piše PSD.
2. prosinca 2014. - 12:40
Nesvakidašnja priča o odnosu Nikole Bekavca, kontroverznog ugostitelja i predsjednika Udruge hrvatskih ratnih veterana, i aktualne gradske vlasti s gradonačelnikom Ivom Baldasarom na čelu, nakon kratkog zatišja, nastavljena je i ovih dana.

Naime, nedavno je na stažiranje u “Čistoćin” Odjel sigurnosti na radu primljena Bekavčeva kćerka Antea Bekavac, i to, naravno - bez natječaja.

Podsjetimo, Bekavac već više od godinu i pol uživa poseban tretman splitskog poteštata i gradskih službi, a sve je počelo kada se taj čelnik braniteljske udruge tijekom gradonačelničke kampanje javno oglasio na optužbe da je Baldasar ratni dezerter, te je javno svjedočio kako je 90-ih iz Italije preko Caritasa slao humanitarnu pomoć za Hrvatsku.

U međuvremenu je izbačen iz matičnog HDZ-a, a njegova organizacija dobila je na korištenje gradski poslovni prostor, površine oko 300 četvornih metara, u Ulici Matice hrvatske, zatim organizaciju tradicionalne tombule i zaštitarske usluge na proslavi Svetog Duje, imenovan je u gradski stručni radni tim za Civilnu zaštitu, a sada mu je, eto, i kći primljena u gradsku firmu.

Da je Antea Bekavac dio njihove “velike obitelji” potvrdio nam je jučer osobno direktor “Čistoće” Miroslav Delić, otkrivši nam pritom kako se gospođica jednog dana sama javila u tvrtku (?!), ali i da će vjerojatno biti primljena u stalni radni odnos

- Mi ne raspisujemo natječaj za stažiste, niti nam treba odobrenje Grada da ih primimo. Jednostavno nam dođu ljudi i jave se... - tumači nam Delić nevjerojatan način na koji funkcionira ta komunalna tvrtka.

- Ako se radi o deficitarnim zanimanjima poput stručnjaka za zaštitu na radu, kao što je Antea Bekavac, onda rado primimo nove mlade ljude. Na tom ćemo mjestu zasigurno trebati još profesionalaca, pa nije isključeno da ona ostane i nakon stažiranja. Meni je jasno da je u ovom gradu svatko nekome nešto, ali ja nisam imao pojma o kome se radi kada je došla i nitko me nije zvao i urgirao. Vidjet ćemo što i kako dalje, osobno bih bio sretan kad bi joj se otvorilo radno mjesto - poručio je na kraju direktor “Čistoće”.

Mi smo, s druge strane, nekako uvjereni kako će se joj slobodno mjesto sigurno otvoriti...

LEO KOVAČIĆ


Izdvojeno

05. kolovoz 2020 16:57