StoryEditorOCM
Splitobrat

Čistačica s invaliditetom i supruga čovjeka koji se sukobio s Ivoševićem vraćena na posao! ‘Demantirali su sami sebe‘

Piše SPLIT SD
19. svibnja 2023. - 09:42

Čistačica s invaliditetom, kojoj nije produžen ugovor o radu u Javnoj ustanovi Športski objekti na samom početku mandata gradonačelnika Ivice Puljka, vratila se raditi. Otkrio je to Gordon Cerjan, ravnatelj Javne ustanove Športski objekti, piše Dalmatinski portal.

Žena s invaliditetom je, inače, supruga zaposlenika firme Tonćija Omrčena, zakupca parkirališta na Gripama, koji je u rujnu 2021. s Bojanom Ivoševićem bio u žestokom sukobu, poznatom kao afera Stupići.

Ivošević se po pitanju sinoćnje drame na Gripama oglasio i na Instagramu uz stihove pjesme ‘Dvorište‘ Miroslava Škore: ‘Prijete mi se mračne sile i na mene dižu vile - u mom dvorištu‘

Upravno vijeće Javne ustanove športski objekti odbilo je prije dvije godine produljiti ugovor čistačici s 80-postotnim invaliditetom koja je i majka dvoje djece. Predstavnik radnika u Upravnom vijeću rekao je da je otkaz dobila jer ima isto prezime kao direktor parkinga.

Samo njoj od 15-ak djelatnika, podsjeća Dalmatinski, Upravno vijeće koje je imenovao Puljak nije produžilo ugovor. Službeno objašnjenje je bilo da joj je istekao ugovor. Gradonačelnik je govorio da je to radno mjesto i nepotrebno. Sasvim slučajno, na sjednici Gradskog vijeća na upit HGS-ovog Igora Stanišića o angažiranju vanjskih djelatnika otkrio se njen povratak. Zaposlena je na neodređeno vrijeme.

Stanišić je spočitao Cerjanu kako se lišio žene s invaliditetom, a angažira druge radnike. Ravnatelj mu je uzvratio da je njegova poslovna odluka što je isplativije za firmu.

- Što se tiče primjedbe da sam davao otkaze, te optužbe ne idu na moj račun. Uostalom, gospođa se zaposlila putem javnog natječaja i zaposlenica je Javne ustanove - otkrio je Cerjan.

Jutros je, pak, Stanišić ovaj slučaj komentirao i na Facebooku.

- Drago mi je da dvije godine nismo odustajali ukazivati na ovaj nehumani potez jer je ovoj vlasti stalno podsjećanje očito bilo preveliki teret. Ovim potezom demantirali su sami sebe da je to radno mjesto izmišljeno i potvrdili ono što smo cijelo vrijeme znali - kaznili su ženu zbog prezimena i dvije godine su se iživljavali na njoj iako je osoba sa 70%-tnim invaliditetom i majka dvoje maloljetne djece. Ponekad sam zvučao i sam sebi dosadan što sam u svakoj prigodi spominjao ovaj slučaj, ali sada sam sretan i ponosan - napisao je.

image
Tom Dubravec/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:20