StoryEditor
SplitREKORDNA SEZONA?

British Airways najavio ‘zračnu invaziju‘ prema Splitu, samo u lipnju će obaviti 90 letova, a zrakoplovi i posade će ‘noćiti‘ na Resniku

Piše SPLIT SD
25. svibnja 2022. - 19:16

Dalmacija trlja ruke, očekuje nas izvrsna sezona, stručnjaci navode čak i jača nego rekordne 2019. Otkriveno je (Više OVDJE) i koliko će dozvola za rad stranaca trebati izdati, radi se o golemom broju, a potezi avioprijevoznika pokazuju da će baš Split i Dalmaciji biti hit.

Naime, British Airways znatno je povećao broj tjednih letova prema Splitu, počevši već od lipnja. Sve to svjedoči o golemoj potražnji za Dalmacijom među Britancima.

image
Justin Tallis/Afp

Naime, taj će prijevoznik u lipnju obaviti čak 45 povratnih letova između dviju londonskih zračnih luka i Zračne luke Split, a pritom će, od 28. svibnja, jedan zrakoplov čak i noćiti subotom na Resniku, piše Croatian Aviation.

Naime, subotnji dolazak zrakoplova s Heathrowa u Split zakazan je iza 23 sata, s ranim polaskom iz Splita natrag prema Londonu sljedećeg dana.

British će u lipnju između Heathrowa i Splita prometovati svakodnevno, a dva leta dnevno dostupna su određenim danima u tjednu, osobito subotom i nedjeljom.

image
Justin Tallis/Afp

Kao dodatak liniji za Heathrow, British Airways će i ovog ljeta prometovati na redovnoj sezonskoj liniji između zračne luke London City i Splita, a prema zadnjim najavama, ova bi linija trebala biti u prometu od 17. lipnja i to tri puta tjedno, svakog ponedjeljka, četvrtka i petka, piše Croatian Aviation.

Ovaj prijevoznik povezao je Veliku Britaniju i sa Zagrebom, Dubrovnik, a uskoro se otbvara i linija prema Puli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2022 04:12