StoryEditorOCM
Splitne boje se pijanih

Ćakulali smo s taksistima, jedva smo od njih izvukli cijene: ‘Ako se izrigaju, ne idu ća dok ne očiste‘

Piše Lucija Vujnović
8. srpnja 2023. - 00:49

U tijeku je održavanje UMF Split festivala.

Taksi usluge su nikad traženije te se u velikoj mjeri završavaju uz same konture Parka Mladeži.

U užem krugu športskog kompleksa većinu vozila čine ona taksi službe. Najveći dio poslova obavljaju taksi službe Uber i Bolt. Zbog povećanja potražnje, početna cijena usluge prijevoza putnika od mjesta održavanja festivala do konačnog odredišta uvećana je za tri, dok je cijena usluge po kilometru ostala ista.

U kratkom razgovoru s lokalnim taksistima doznali smo kako su neki klijenti dovezeni iz udaljenijih mjesta Splitsko - dalmatinske županije, poput grada Makarske, a cijena je u tom trenutku (oko 23.30) bila oko 100€.

Jedva smo izvukli informacije iz vozača koji redom odbijaju pričati o cijenama. Upitali smo jednog od vozača poredanih automobila, jednog od rijetkih raspoloženih za razgovor, pored Parka Mladeži koliko je kod njega cijena na relaciji stadion - Makarska.

Otvorio je Google Maps da pogleda kilometražu, a onda odgovorio: "Od Makarske do stadiona cijena je 100, 110€. S popustom.. Ali to vam je ništa sad, oko 4, 5 će bit i do 200€. Ma i više.""Gosti su zasad okej, ali najgore tek slijedi.

Ne bojim se pijanih. Ako se izrigaju kod mene, ne idu ća dok ne očiste", rekao je vozač Ubera.

Uspjeli smo saznali da će vožnju, primjerice, od Pujanki do stadiona gosti platiti 30€. Cijene će rasti tijekom noći što ovisi o potražnji u tom trenutku. Taksija je mnogo, a osim splitskih tablica uočili smo i one zagrebačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 06:28