StoryEditorOCM
Život‘VOZIO NAS JE S PUŽANKI...‘

Pljušte žalbe da taksisti ‘deru‘ po Splitu, ali na Ultri izgleda da nije tako, ekipa iz Škotske nam priča: Spavamo u Kaštel Sućurcu, mislili smo da će nas sinoć doći 500 kuna, evo koliko su nam naplatili!

9. srpnja 2022. - 19:54

Ultra je dobra prilika za sve da se zabave, ali za mnoge i da zarade. Oni koji će ovaj vikend zaraditi svakako su splitski taksisti.

Očekivali smo, moramo priznati, sudeći po pričama koje su kolale po Splitu zadnjih tjedana da taksisti "deru" turiste svojim tarifama, da će cijena od nekog odredišta u gradu do Parka mladeži biti po "suvo zlato", ali smo se prevarili.

Izgleda da su se taksisti "opoštenili".

"Cijena odavde do Solina je od 100 do 150 kuna" - kaže nam jedan taksist koji je bio među prvima koji su se danas smjestili kraj Parka mladeži, dok priprema svoje vozilo da mu bude, kako kaže, "cakum pakum".

"Ovisi na koga naletiš među taksistima, ali to je neka okvirna cijena" - priča nam.

image
N.G.R.


Otkriva nam da za Ultru nije zainteresiran samo službeno, nego i privatno.

"Danas vozin, a volija bi da sutra i ja mogu otić na Ultru...", kazuje.

Francuzi Joris, Melissa i Kevin s Pujanki (ili Pužanki, kako su ih oni izgovorili) do Parka mladeži stigli su također taksijem.

"Vozili smo se od Pujanki i naplatili su nam vožnju 55 kuna, okej je sasvim cijena" - ocijenili su.

Inače ta ruta zna koštati i oko 40 kuna, ali opet, cijene se razlikuju od taksi službe do taksi službe, nemaju sve firme iste tarife, jasno. Imaju različitu politiku poslovanja.

Ekipa iz Škotske više je nego zadovoljna cijenom taksi usluga u Splitu.

"Spavamo u Kaštel Sućurcu. Sinoc smo se s Ultre vratili uberom i vozač je od nas tražio 100 kuna. Mislili smo da će nas doći oko 500 kuna, najmanje... Bili smo ugodno iznenađeni" - ispričali su nam Škoti koji su čekali pred ulazom.

I obližnju ekipu pitamo jesu li na Ultru stigli taksijem?

"Dolazimo iz Australije, a smješteni smo tu u blizini, u Ulici Moliških Hrvata. Koštalo nas je 55 kuna do Parka Mladeži" - zadovoljni su.

image
N.G.R.


Saša iz Virovitice inače vozi za uber i upravo je dovezao dvoje ljubitelja dance glazbe i naplatio im 60 kuna od smještaja kod Firula.

"Slabo posla ima!" - žali nam se.

"Vozio sam na Ultri prije tri godine i koliko je tada bilo posla, ne može se usporediti s ovom godinom! Dvostruko, ma trostruko manje je sad. A vožnje za nazad su jučer polako krenule oko 3 sata ujutro. I to bez pojačanja, dosadasnjih godina je noćna vožnja bila uvijek pojačavana" - kazao nam je Saša, misleći na noćnu tarifu za kilometražu.

Pred nama se iskrcaju Danielle, Hugo, Sergio, društvo iz Brazila.

"Vozili smo se iz Stobreča i cijena je bila 70 kuna!" - nasmiješeno konstatiraju.

image
N.G.R.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2023 17:06