StoryEditorOCM
SplitJOŠ GORI

Lokaliziran požar u Sitnom Donjem, vatrena stihija progutala je 45 hektara površine. Vatrogasci će dežurati cijelu noć

Piše N. L.
6. listopada 2023. - 17:05

NAJNOVIJE:

Prema najnovijim informacijama koje smo dobili iz županijskog vatrogasnog centra, oba požara u Sitnom Donjem su lokalizirana. Nakon što je lokaliziran požar na zapadnoj strani, pod kontrolu je stavljeno i požarište s istočne strane oko 17.15 sati.

Vatrogasci će na požarištu provesti cijelu noć, s obzirom da požar još nije ugašen, s tim da su se gasiteljima pridružile svježe snage iza 19 sati. Stanje je za sada zadovoljavajuće, vatra ne prijeti kućama...

NOVIJE:

Kako smo doznali iz županijskog vatrogasnog centra, požar se još uvijek gasi, a lokaliziran je na zapadnoj strani  požarišta.

Opožareno je oko 45 hektara površine, a s obzirom na smjer vjetra, ne očekuje se ugroza kuća. 

STARIJE:

Danas poslije podne buknuo je požar u Sitnom Donjem na južnim obroncima Mosora, nadomak Splita.

Požar gase 44 vatrogasca iz Splita, Solina i Omiša s 14 vatrogasnih vozila, izvijestili su vatrogasci, koji su u pomoć pozvali dva kanadera koji su stigli na požarište.

Požar je izbio na dvije lokacije, a vatrogasci su ga lokalizirali na jednoj dok su na drugu lokaciju koja se nalazi na brdskom teško pristupačnom terenu u pomoć pozvana i dva kanadera, doznaje se u županijskom vatrogasnom središtu u Splitu.

Vatrena stihija ne ugrožava kuće i stambene objekte, rekli su vatrogasci koji očekuju uključivanje kanadera u gašenje vatre na nepristupačnom terenu Mosora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 06:46