StoryEditor
SplitBROD ZA VOLGU

Brodosplit nakon 25 godina na ruskom tržištu

Piše PSD.
21. lipnja 2013. - 18:18
S prvim danom ljeta, Brodograđevna industrija Split, d.d. potpisala je danas s kompanijom Premier Cruises Limited sa sjedištem na Britanskim Djevičanskim otocima ugovor o gradnji broda za riječna putovanja.

Brod je namjenjen prijevozu putnika uzduž rijeka Volga i Don, unutarnjih ruskih plovnih puteva, a plovit će na liniji Moskva-St.Petersburg.

Duljine 105 metara i širine 16 metara moći će na svoje četiri palube, u 82 luksuzno opremljene kabine primiti 160 putnika, o kojima će se brinuti 69 članova posade smještenih u 39 kabina. Brzinu od 14 čvorova osigurat će mu tri brzohodna dizelska motora ukupne snage 2200 kW. Gradit će se u klasi Ruskog registra za riječne brodove, a isporuka je predviđena u prvoj polovici 2015. godine.

- Ovim se poslom, Brodosplit nakon 25 godina vraća na prijateljsko rusko tržište. Pozitivan trend ugovaranja novih i dobrih ugovora za Brodosplit se nastavlja i donosi dodatne argumente za sigurniju budućnost, rekao je prilikom potpisa Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave Brodosplit d.d.

PSD


#BRODOSPLIT#šKVER

Izdvojeno