StoryEditor
Splitbez obrazloženja

Blažiću Vijeće ‘Higijenskog’, a Brčiću Doma zdravlja

Piše PSD.
16. veljače 2010. - 16:01

Skupština splitsko-dalmatinska smijenila je u ponedjeljak bez obrazloženja glasovima vijećnika HDZ-a, HGS-a i HČSP-a Željka Grčića s funkcije predsjednika Upravnog vijeća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo kojeg je imenovala na tu funkciju samo koju sjednicu ranije.

Istu sudbinu imao je i predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja dr. Krešimir Sučić.

- Kako to da nema nikavog obrazloženja, pa Kruno Peronja se kleo tada da se radi o najboljima od najboljih. Možda idu na bolje funkcije?! Zašto kolege vijećnici ne tražite obrazloženje - niste guske u magli - pitao je Veljan Radojković u ime Kluba vijećnika SDP-a, no odgovor nije dobio ni od koga.

Naime, smjena je rezultat dogovora između HDZ-a i Kerumove stranke koja bi u konačnici trebala dovesti dr. Jasnu Ninčević na čelo Nastavnog zavoda. Smjenu je pokrenuo HDZ, a formalni prijedlog vijećnicima je bio od Josipa Matkovića, privremenog pročelnika županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb.

Novi predsjednik Upravnog vijeća Nastavnog zavoda je Ante Blažić, bivši županijski član Poglavarstva, a novi predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja je Luka Brčić, inače zamjenik župana.

Dr. Sučić je izjavio kako je htio podijeliti vijećnicima pismo Željka Grčića u kojem govori o opstrukciji ravnatelja Zavoda dr. Berislava Pelivana i obraćanja ministru zdravstva Milinoviću, no da mu je to Petroslav Sapunar, predsjednik Skupštine, zabranio s primjedbom da ga može i izbaciti sa sjednice ako hoće. Sapunar to opovrgava.

B. Galić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. listopad 2021 02:25