StoryEditorOCM
SplitOKRUGLA OBLJETNICA

Bivši ‘nazorovci‘ proslavili pola stoljeća od mature: ‘Osim anegdota iz školskih dana, pojavile su se i nove teme...‘

Piše Split SD
23. rujna 2023. - 18:22

Maturanti 4.a razreda gimnazije "Vladimir Nazor", generacija 1972./73., društveni smjer, okupili su se kako bi obilježili 50 godina od mature. Od 34 nekadašnja učenika na obilježavanje godišnjice došlo ih je 17.

Okupljanje je bilo u dvorištu gimnazije "Vladimir Nazor", a kako je od zadnjeg okupljanja protekao duži period, komentari su bili od onog "ništa se nisi promijenila" do "ne bi te nikad prepoznala".

Na proslavu su došli: Slađana Anđelković – Dmitrović, Jadranka Balaić – Miletić, Vesna Bilić – Makelja, Ankica Biočić – Tadin, Meri Boko – Konda, Nina Bonomi – Lučev, Doris Duvnjak – Pogorelić, Željka Gospodnetić – Dvornik, Nevenka Kuzmanić – Mihovilović, Štefica Paladino, Maja Plavša – Ćurin, Majda Radovanović – Živković, Adelina Surjan – Šore, Gorana Šipić, Leon Tauber, Ondina Tomašević – Šegvić i Damir Vukelja.

image
Privatni album

Nekadašnje maturante dočekala je ravnateljica gimnazije Anita Kovač koja ih je uvela u razred i pozdravila ih u ime škole. Nažalost, više nema živih profesora koji su ovoj generaciji nekada predavali. Okupljeni su odali počast preminuloj kolegici i kolegi.

Nakon prozivke u gimnaziji, uspomene su evocirane u restoranu "Tinel", a potom je nekolicina nastavila slavlje u hotelu "Ambasador". Uz evociranje uspomena na školske dane i anegdote iz učeničkih dana, pojavile su se i nove teme kao što su unuci, mirovine, osteoporoza i visoki tlak. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 18:34