StoryEditorOCM
Splitne odustaje

Bivši koncesionar Jenki: Županija mi mora vratiti uloženi novac u Kašjune

24. veljače 2016. - 21:50
'Sami su krivi što nisu očistili teren od stvari i osoba', poručuje Jenki Nikola Vilić/EPH

Nije trebalo dugo čekati na reakciju Dragana Jurišića Jenkija povodom najave Stipe Čogelje, županijskog pročelnika za turizam i pomorstvo, da bi regionalna vlast, zbog nemogućnosti da u ugostiteljski objekt na Kašjunima uvede u posjed novog koncesionara, tvrtku "Dolis inženjering", mogla tužiti njega ili Grad.

– Županija je sama kriva za ovu situaciju, jer nije pravno "očistila" teren od osoba i stvari prije negoli su raspisali natječaj za koncesiju. Ne može se tužiti Grad ili mene što "Dolis" ne može stupiti u ugostiteljski objekt za koji tvrtka moje supruge ima ugovor o korištenju. U posjedu ugostiteljskog objekta su Grad i tvrtka "Affectus" u vlasništvu moje supruge. Kiosci nisu županijski, nego gradski. Ponašanje Županije je kao da nekome iznajmljuju stan, a unutra je već podstanar – tvrdi Jurišić.

On je, kako kaže, mirno predao plažu na Kašjunima, premda mu je tamo još prije šest godina istekla koncesija. No, prilikom primopredaje, pokazalo se da novi koncesionar ne može u potpunosti stupiti u posjed prostora i objekata za koje je Županija lani raspisala nadmetanje, jer je Grad sklopio ugovor o zakupu ugostiteljskog objekta s "Affectusom".

Sam Jurišić, koji se oboružao odvjetnicima, tvrdi kako prema Uredbi o postupku davanja koncesijskog odobrenja na pomorskom dobru davanje upravljačkih prava na šankove do 12 kvadrata nije u nadležnosti Županije, nego Grada, a županijska vlast je stavila u natječaj dva montažna ugostiteljska objekta, pojedinačne površine 12 metara četvornih, zajedno s cijelom plažom na Kašjunima.

– Jedino Grad može davati koncesijska odobrenja na ugostiteljske montažne objekte do 12 kvadrata na pomorskom dobru, tako je svuda, i na Žnjanu. Odobrenje za prvi objekt sam dobio još u vrijeme dok je gradonačelnik bio Ivica Škarić, a drugo u mandatu Slobodana Beroša. Otada Banovina produžuje dozvole za njihovo korištenje. Inače, objekte sam preuzeo od braniteljske udruge "Boško Bobanović" koja je izgradila i štekate. Ako doista ima bespravnih gradnji, kako se tvrdi, one su bile izvedene uz suglasnost Grada – kaže nekadašnji koncesionar.

Međutim, sporovima na Kašjunima ne nazire se kraj. Naime, naš sugovornik naglašava kako ima rješenje Županijskog suda po kojem bi njemu Županija bila dužna isplatiti povrat uloženih sredstava ako plažu daju nekome drugome i ostvare profit od koncesije.

– Naravno da ću to iskoristiti. Tražit ću obeštećenje za sve što sam godinama uređivao – najavljuje Jenki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 13:52