StoryEditorOCM
Splits timunom na pijesku

Biciklisti traže ukidanje trajektne kate

Piše PSD.
14. travnja 2013. - 20:55
Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj “Sunce”, Udruga “Uštipak” i Biciklistički klub “Timun“ su u sklopu akcije “Bicikle na otoke“ na splitskoj plaži Bačvice okupili brojne bicikliste, ali i one koji podržavaju ovaj sve popularniji način života. Inicijativi, kojoj je cilj uvođenje besplatnih trajektnih karata za bicikle izvan sezone, snižavanje cijene tijekom turističke sezone, kao i proglašenje jednog dana u godini kada bi putnici s biciklima imali besplatan prijevoz na otoke, potporu su, osim brojnih biciklističkih klubova, dali i hvarski gradonačelnik Pjerino Bebić te Marijana Puljak, kandidatkinja za gradonačelnicu Splita.

- U Splitu fali biciklističkih staza i općenito smatram da treba popularizirati biciklizam kao način života. Jako rijetko stignem voziti bicikl, no svesrdno podržavam ovu akciju i voljela bih kad bi se “Jadrolinija” uključila – kazala nam je Puljak.

90 km staza na Hvaru

Bebić je kazao kako su na Hvaru uredili preko 90 kilometara biciklističke staze, te kako su biciklisti uvijek rado viđeni gosti na Hvaru.

- Žao mi je što katamaranom ne mogu ići bicikli, jer je ova vrsta turizma definitivno u porastu. Akcija da se zimi dođe na škoj, a da se ne plati karta za bicikle izuzetna je i volio bih da se, kao što imamo Dan muzeja, uvede Dan biciklista, kako bismo bar jedan dan mogli besplatno doći na škoj - ustvrdio je Pjerino Bebić. Svoj obol akciji dao je i etablirani umjetnik Ivan Tokić koji je za tu priliku priredio performans.

- Cilj nam se akcija provede u djelo do 22. rujna kada je Dan bez automobila. Mi ćemo napraviti sve pristiske da se s riječi konačno prijeđe na konkretne korake - zaključila je predsjednica Udruge “Sunce” Gabrijela Medunić-Orlić uz poruku biciklistima: “Sljedeći put nađemo se na Braču.“

sandra lapenda-lemo
snimio jakov prkić/cropix


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 09:31