Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Splitturizam u prvom planu

Baldasar ugostio veleposlanicu Australije: Dijaspora je zainteresirana za ulaganja

Piše PSD.
23. siječnja 2014. - 17:13
Gradonačelnik Ivo Baldasar ugostio je je u zgradi Banovine novu veleposlanicu Australije Susan Cox.

Kako nam je otkrio, iza zatvorenih vrata razgovarali se uglavnom o turizmu, budući grad bilježi stalan rast broja gostiju iz Australije, a veleposlanici je uručio i popis gradskih projekata koji bi mogli biti zanimljivi tamošnjim investitorima.

- Razlog njenog dolaska je zapravo Dan Australije, jer je ove godine centralna proslava za Hrvatsku organizirana kod nas u Splitu. Ponosni smo i zahvalni australskom veleposlanstvu na tome, i to je jedna vrsta decentralizacije zemlje na koju bi se trebali ugledati i druge ustanove u Zagrebu, primjerice Nogometni savez - ustvrdio je Baldasar.

Veleposlanica Cox dodala je kako je hrvatska dijaspora u Australiji zainteresirana za ulaganja u domovinu, te je i to bila jedna od tema njenog razgovora s čelnicima grada.

- Imamo upite ljudi koji porijeklo vuku upravo iz Splita i njegove okolice o mogućnostima ulaganja. Također, mnogi se vraćaju u Hrvatsku kako bi nastavili život, a i turistički je vaša zemlja prilično popularna u Australiji. Što se tiče Splita, prema podacima koje smo prikupili, atraktivno ste odredište mlađih generacija i po tom pitanju ste preuzeli vodeće mjesto od Dubrovnika - dodala je veleposlanica Cox, koja je Baldasaru na kraju susreta poklonila originalni - aboriđinski bumerang.

L. K.
Foto: Arhiv CROPIX

Izdvojeno