Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Splitprijava zbog gup-a

Baldasar komentirao Kerumov 'napad': Parking je dao sam sebi. Bilo bi mu bolje da je šutio...

Piše N. Lulić
6. veljače 2017. - 17:52
baldasar_stranka2-010217

Hrvatska građanska stranka Željka Keruma izvjestila je jutros medije kako su donijeli odluku o podnošenju kaznene prijave protiv splitskog gradonačelnika Ive Baldasara, nadležnih gradskih službi i izrađivača generalnog urbanističkog plana zbog kaznenog djela pogodovanja.

Pogoduju investitorima na štetu građana Splita!

Na podizanje kaznene prijave reagirao je i gradonačelnik Baldasar koji je istaknuo kako ga takvi potezi od Keruma ne čude.

- Netko tko je bio ovdje četiri godine, zna procedure. Dakle, GUP nije donesen, ništa se nije promijenilo. Tek će prijedlog izmjena GUP-a ići u ožujku na Gradsko vijeće kako sam i najavio. Ako prođe, onda možemo govoriti o promjenama, do tada je sve u prijedlogu. Te njegove kaznene prijave su bespredmetne - naglasio je poteštat.

Što se tiče parkinga na Brodarici, odnosno velikog projekta na Parku mladeži, gradonačelnik je naglasio kako je na tom području planirana rekonstrukcija Splitovog igrališta, rušenje baraka ispod istočne tribine, s tim da bi se njihovim stanarima osiguralo 60 zamjenskih stanova

- U obuhvatu tog projekta predviđeno je i današnje parkiralište preko puta "Jokera" koje sada koristi taj trgovački centar, odnosno njegove dvije trećine koje su tim projektom predviđene za višeetažnu garažu. To parkiralište je gradsko zemljište, koje gospodin Kerum koristi temeljem ugovora koji je potpisao 16. travnja 2013. godine, što je jedan od zadnjih njegovih ugovora koje je sam sebi potpisao.

- Prema njemu, ima pravo korištenja pet godina uz mjesečnu naknadu od oko 20 tisuća kuna, odnosno dok Grad ne zatraži povrat parcele kako bi je stavio u planiranu funkciju. Koliko je to moralno, kada na sličnim parkiralištima Grad zarađuje preko 200 tisuća kuna? Preostala trećina parcele je ionako predviđena za parkiralište, tako da gospodin Kerum ne zna o čemu govori. Bilo bi mu bolje da je šutio - ustvrdio je Baldasar i na neki način priznao da Kerum tako reagira iz vlastitog interesa.

'Računam na zdrav razum'

Na novinarsko pitanje što očekuje od točke o izmjenama GUP-a na Gradskom vijeću, Baldasar je u šali kazao kako nema kristalnu kuglu da zna odgovor.

- Kada ste vidjeli da u Splitu nešto što pokušate napraviti ne doživi napade? Računam na zdrav razum, jer ovo pripremamo tri godine. GUP niije imao dopune od 2006. godine, a život je išao dalje. Velik dio mogućih lokacija je bio blokiran zbog zastarjeloga GUP-a. Ja želim završiti ciklus, i zbog sebe i zbog ljudi koji su na tome radili i potrošili nekakav novac. Neka onda vijećnici sami sa sobom razmisle je li Grad zaslužio da krene naprijed ili će politizirati kao do sada - kazao je gradonačelnik. 

#SPLIT#GUP#IVO BALDASAR#ŽELJKO KERUM

Izdvojeno