StoryEditorOCM
SplitBEZ OBRAZA

Bahatost u Splitu: vatrogasni prilaz im služi kao privatni parking, nisu se opametili ni nakon požara u kvartu

Piše Božidar Lončar
11. ožujka 2024. - 19:40

- Ovako je cijeli dan, svaki dan - poruka je Splićanina uz fotografiju iz Velebitske 112 na Trsteniku, odmah ispod rotora na Žnjanu, a koja pokazuje svu bahatost i nepoštivanje propisa te manjak one osnovne kulture. Na fotografiji se mogu vidjeti parkirana vozila i to točno pored znakova za vatrogasni prilaz i zabranu parkiranja i zaustavljanja. 

Ne mogu proći ljudi, a kamoli vatrogasci do zgrada u slučaju bilo kakve intervencije. Makar bi se na Trsteniku očekivalo da se ovakvi prizori neće zabilježiti, osobito nakon stravičnog požara stana 2019. u Papandopulovoj ulici kada su gašenje, prema očevidu Hrvatske vatrogasne zajednice, otežavala nepropisno parkirana vozila i to požara u kojoj su četiri vatrogasca ozlijeđena.

image

Ovako je to izgledalo prije 5 godina...

Duje Klarić/Cropix

Prometno redarstvo je zaduženo za vozila u mirovanju kao i službenici policije na terenu. Neslužbeno, "komunalci" su bili u intervencijama posljednjih desetak dana i nadamo se kako će i objava imati učinka na njih.

Damir Barbir, predsjednik Gradskog kotara Trstenik je pozvao na pridržavanje prometnih propisa

- Prometno redarstvo je nadležno po ovom pitanju. Nemam uvid u njihove statistike. Dobro ste istakli da smo kao Gradski kotar Trstenik inzistirali na obilježavanju vatrogasnog prilaza u Papandopulovoj ulici kako bi zaštitili građane i njihovu imovinu. U tome smo uspjeli. Važno je pridržavati se prometnih propisa kako bi sve naše sigurnosne službe mogle neometano obavljati svoj posao - kazao je Barbir.

Kako smo naknadno otkrili, vozače je dočekala kazna od 30 eura koji mogu platiti pola iznosu u roku od tri dana te im nije pozvana pauk služba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:09