StoryEditorOCM
Splitmaknite auta

Bageri ‘upali‘ na poznatu splitsku plažu; uskoro kreće veliki projekt, raskopat će se puste ulice u ovim kvartovima...

Piše Božidar Lončar
13. veljače 2024. - 15:13

Pripremite živce jer kaos na Bačvicama, Ovčicama, Firulama, Zenti i Žnjanu i službeno počinje. Kao što je najavljeno na stranicama "Vodovoda i kanalizacije Split" i na pismenoj obavijesti tvrtke "Strabag" oblijepljenoj kod hotela "Briig" na Bačvicama, počeli su radovi na "Spoju južnog sliva na uređaj za pročišćavanje Stupe i dogradnji podmorskog ispusta Stobreč".

Riječ je, pojednostavljeno, o preusmjeravanju kanalizacijske mreže ovog dijela grada s Katalinića briga na Uređaj za pročišćavanje Stupe. 

image
Božidar Lončar

Kao što se može vidjeti na fotografijama, pomaknuta je zaštitna ograda i bageri su ušli na livadu pored Žbirca. Tu će biti priključak gradilišta na prometnu mrežu gdje će se uvesti privremena prometna regulacija.

Zbog obilježavanja prometne signalizacije, vozači su zamoljeni pomaknuti vozila danas od 18 do 24 sata. Pripreme se obavljaju i preko puta križanja Preradovićevog šetališta i Ulice Petra Hektorovića kao i u ulici Put Firula 35 kod teniskih terena.

image
Božidar Lončar
image
Božidar Lončar
image
Božidar Lončar

Zbog radova izmijenit će se prometna regulacija na četiri lokacije: na Bačvicama (kupalište Željezničar), Putu Firula od 17 do 35 (od Ovčica do teniskih terena na Firulama), Šetalištu Kalafata uz sportsku lučicu Zenta i na Šetalištu Ivana Pavla II od 19 do 31 na Žnjanu. Radovi na Bačvicama i Zenti trajat će do 20. ožujka, a na Firulama i Žnjanu do 20. travnja.

image
Božidar Lončar
image
Božidar Lončar

U četvrtak, 15. veljače bi trebali započeti radovi s privremenom prometnom regulacijom koju smo već objavili OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 03:09