StoryEditorOCM
SplitU ŠTA GLEDAJU?

Autobusna stanica i trafika u frekventnoj splitskoj ulici zatrpane otpadom, zvali smo direktora Čistoće: ‘Eto nas...‘

Piše Božidar Lončar
13. ožujka 2024. - 17:49

Stvarno je lipo čekat autobus na stanici, a oko tebe smeće i šporkica. Znamo da je ružno vrime zaredalo, posla ima na sve strane, radi se Sizifov posao jer ono što napraviš danas, već te sutra opet čeka.

Danas nam se javio Splićanin šokiran onim što je vidio na jednoj od najprometnijih autobusnih stanica u gradu, onoj preko puta zgrade "Muslimanke" i "Jokera". Uz poruku poslao je i fotografije. Šporak i nepometen pod, a iza trafike brdo od kutija cigareta, plastičnih čaša za piće i kavu, omota od hrane, ali i čašica jogurta i boca čokoladnog mlijeka koji nalikuju vrećici za smeće koju svakog dana iznosi jedan prosječan Splićanin.

image
Čitatelj/Slobodna Dalmacija
image
Čitatelj/Slobodna Dalmacija

Splićanin je u poruci zgrožen stanjem prozvao splitske komunalce na čelu s direktorom ‘Čistoće‘ Ivicom Karoglanom.

- A šta ne‘š vidit u ovon luden gradu. Ne more čovik provirit noson vanka, a da se ne šokira. Ovako izgleda odlaganje otpada u kotaru Bol, na jednoj od prometnijih autobusnih stanica. Ma ljudi moji, stvarno šta je previše onda je previše. Evo kako se metu škovace po zadnjoj direktivi Europske unije. Tako da se naša Čistoća Split uredno drži uputa.

Ne znam da li ovako sređuju isprid kuća Karoglana i Sovića, prosto ne virujem - piše naš čitatelj, uz priložene fotografije.

Možemo tek zamisliti kako je osobama koje rade u trafici "Lutrije" išaranoj od grafita i opkoljenom smećem.

Lokacija bi se trebala svakog dana pomesti dok bi se odvoz trebao vršiti svaki dan ili 6 dana u tjednu. Prošli smo danas oko 16 sati spomenutom lokacijom i smeće je i dalje tu. Šporko je i prljavo, a grafiti i natpisi samo dodatno pridonose mučnom dojmu

Kontaktirali smo i prozvanog direktora Ivicu Karoglana koji je obećao kako će poslati ekipu popodne da pomete i sredi spomenutu lokaciju. Bio bi red ali i obveza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:04