StoryEditor
SplitTURISTIČKA INSPEKCIJA (3)

Amerikanka oduševljena Splitom i onime što nudi: Vaša gastronomija za nas je veliko otkriće!

Piše Tanja Šimundić Bendić
24. srpnja 2021. - 11:50

Amerikanka Debbie Shea rado je sudjelovala u našoj turističkoj inspekciji, dajući pri tome ocjene i Splitu i Dalmaciji, kojima je u posjet došla prvi put u životu.

- Imate divan grad, živite u predivnoj zemlji, puno toga smo na cruiser ruti vidjeli, ali Split je fascinantan. Prošli smo starim gradom, koja je to nevjerojatna arhitektura. Čudesno, čista ljepota - ne krije iznenađenje turistkinja Debbie Shea iz Arkansasa, koja je Splitu u posjet došla s prijateljicom iz koleđa.

Prošetale su gradom, obišle trgove, uličice, Peristil, podrume. Tijekom proputovanja po Hrvatskoj degustirale su različite vrste hrane. Oduševljene su gastronomijom, to je za njih veliko otkriće. Taman su došle u Split pa još ništa nisu probale, ali su vidjele da restorana ima na svakom koraku. I da su uz njih predivne baštice.

- O da, ovo je moj prvi posjet Splitu. I znate što sam primijetila, imam dojam kao da su svi ovdje sretni ljudi. Svi se smiju, glasno pričaju. Osjećam se jako sigurno u ovom gradu. Joj znate šta sam uočila, nigdje na cesti nisam vidjela dalmatinske pse. One bijele s velikim crnim točkama, čula sam za njih, mislila sam da će ih biti puno po cesti. Što nema ih puno u gradu, baš šteta, tako su lijepi – veli Debbie.

OCJENE OD 1 DO 10

Kafići – 9
Restorani – 10
Zabavni sadržaj – 9
Plaže i more – 10
Čistoća u gradu – 10
Promet – 8
Ljubaznost građana – 10 +
Smještaj – 10 cruiser
Cijene – 10
Dostupnost informacija o turističkoj ponudi – 10

item - id = 1114955
related id = 0 -> 1134424
related id = 1 -> 1133704
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 09:51