StoryEditor
SplitALO ĐACI!

Ako želite pokaznu za 'Prometove' buseve, trk u školu po potvrdu!; Doznali smo i tko ima pravo na besplatan prijevoz...

27. lipnja 2019. - 14:19

Dok su učenici osnovnih i srednjih škola na odmoru, roditelji odnosno skrbnici koji žele osigurati djeci besplatni prijevoz Prometovim autobusima tijekom školske godine, trebaju ovih dana podnijeti zahtjeve.

Pravo na besplatan prijevoz odnosno godišnju pokaznu kartu mogu ostvariti učenici iz obitelji s troje i više djece ako jedan roditelj ili skrbnik ima prebivalište na području grada Splita neprekinuto najmanje tri godine do dana podnošenja zahtjeva i uz uvjet da primaju dječji doplatak.

Upravni odjel za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju Grada Splita u suradnji sa školama i gradskom tvrtkom Promet prikupljat će zahtjeve za besplatni javni gradski prijevoz, a obrasci se mogu preuzeti u školama, na Centralnoj pisarnici Gradske uprave (Obala kneza Branimira 17) ili na službenoj web stranici Grada Splita.

Od dokumentacije potrebno je dostaviti preslik osobne iskaznice, rješenje iz 2019. godine o ostvarenom pravu na dječji doplatak ili potvrdu, preslik rodnog lista te dvije fotografije učenika koji je ostvario pravo na besplatni prijevoz. Važna napomena je roditelji ili skrbnici moraju predati ispunjene zahtjeve s potrebnom dokumentacijom pripadajućim obrazovnim ustanovama do 5. srpnja.

Svi učenici koji ostvare pravo na besplatne godišnje pokazne, mogu iste preuzeti krajem kolovoza na prodajnom mjestu tvrtke Promet.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 20:38