StoryEditor
SplitDNEVNA DOZA KULTURE

Akademska slikarica Jasmina Runje prvi put izlaže u svom Splitu: od sutra u Sveučilišnoj galeriji ‘Vasko Lipovac‘ pogledajte izložbu ‘Arhitektura‘

Piše PSD
19. travnja 2021. - 13:14
Jasmina Runje

Sutra se u Sveučilišnoj galeriji "Vasko Lipovac" u 19.30 sati otvara izložbe slika "Arhitektura" akademske slikarice Jasmine Runje koja se u rodnom gradu po prvi put predstavlja velikom samostalnom izložbom.

Jasmina Runje predstavlja se sa sedamnaest radova velikih formata koji su nastali tijekom 2019. godine. Inspirirana arhitektonskim remek-djelima stvorila je ciklus impozantnih platana koji su uokvireni tematski širokim pojmom arhitekture.

Uzimajući segment pojedine arhitekture, bilo da se radi o sakralnoj građevini ili zapuštenoj tvornici čiji dijelovi pripadaju prošlosti, autorica kompozicijske elemente stavlja u kontekst slike i svojeg viđenja određenih arhitektonskih elemenata u njenoj likovnoj sadašnjosti te pri tome koristi harmonizaciju crteža i boje. Umjetnicu će splitskoj publici predstaviti profesorica povijesti i umjetnosti Anđela Boljat.

Iz Galerije mole posjetitelje da se prilikom otvorenja izložbe pridržavaju svih mjera i preporuka Nacionalnog stožera. Izložba će se moći razgledati do 10. svibnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2021 16:17