StoryEditor
Split'KO PREŽIVI, PRIČAT ĆE

Ajme nama kad se ova dva gradilišta na splitskim prometnicama spoje! Iz Banovine najavili radove u Ulici Domovinskog rata, a popravlja se dionica Vukovarske od Tolstojeve do Ulice slobode

Piše Ana Franić
10. rujna 2019. - 21:59

Svakodnevno slušamo o prometnim čepovima koji paraliziraju cijeli grad. Ne može se ni naprijed ni nazad, a tome u prilog sigurno ne idu ni radovi na prometnicama koji su prije desetak dana krenuli punom parom.

Ovog tjedna, kako je najavljeno iz gradske uprave, obavljat će se radovi na sanaciji kolotraga i oštećenja na istočnoj kolničkoj traci u Ulici Domovinskog rata, od križanja s Vukovarskom ulicom do Mažuranićevog šetališta, kao i udarnih oštećenja na istočnoj kolničkoj traci na izlazu iz grada.

- Sanacija obuhvaća frezanje asfalta, potrebne iskope, zamjenu materijala, valjanje posteljice i tampon te asfaltiranje, pojasnili su iz Grada.

No, treba imati na umu da su prije dva tjedna počeli i radovi u Vukovarskoj ulici na rekonstrukciji kolnika, nogostupa i oborinske odvodnje na dionici od Tolstojeve do Ulice slobode.

Radovi uključuju i korekciju nagiba kolnika, a popravljaju se i rubnjaci i nogostupi koji su oštećeni korijenjem stabala koja su posađen na toj dionici. Promet se odvija samo jednim prometnim trakom, a najgore bude iza tri sata popodne kada najveći broj građana s posla kreće prema svojim kućama.

Kada se ova dva gradilišta spoje, najbolje je ako je ikako moguće izbjegavati taj dio grada, kako bi sačuvali svoje vrijeme, ali i živce.

Izdvojeno

14. srpanj 2020 10:01