Split'izolirana nedjela'

'Vi niste Split!': gradonačelnik Opara oštro osudio nasilje nad srpskim sportašima i odvratne poruke na osnovnoj školi

Piše PSD
11. veljača 2019. - 17:13

Nakon što su u subotu na Rivi napadnuti srpski vaterpolisti s obilježjima Crvene zvezde, a jutros na osnovnoj školi na Skalicama osvanule odvratne poruke, javnosti se obratio i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je osudio nasilje i govor mržnje.

Splite, što ti se događa?! Dok cijeli grad još bruji o šokantnom napadu na srpske vaterpoliste na Rivi, osnovna škola osvanula išarana porukama mržnje

"Ovo što se protekla tri dana događa u Splitu suprotno je duhu uvažavanja, tolerancije i gostoljubivosti koju naš grad živi, njeguje i kojom se ponosi. Vjerujem kako je riječ o izoliranim nedjelima ljudi koji nanose štetu kako gradu Splitu tako i Republici Hrvatskoj.

Već sam rekao, Split nije i neće biti grad koji tolerira govor mržnje i nasilje bilo kakve vrste. Iscrtavanje neprimjerenih poruka i simbola na Osnovnoj školi Skalice za svaku je osudu. Protiv tih strašnih poruka moramo se boriti edukacijom i stvaranjem ozračja u kojima su ovakve i slične škrabotine apsolutno neprihvatljive.

Nadam se kako će u najskorijem roku pravosudne i policijske službe izolirati i kazniti krivce koji nanose štetu našem gradu.
Poručujem im: vi niste Split!", poručio je splitski gradonačelnik.

#SPLIT#GRAFITI#Oš SKALICE#ANDRO KRSTULOVIć OPARA#GOVOR MRžNJE