StoryEditor
SplitPALI BAGERE

'Parkovi i nasadi' dižu kredit i sele iz centra u predgrađe, pogledajte kako će izgledati njihov novi 27,5 milijuna kuna vrijedan kompleks na Mostinama

29. studenog 2019. - 08:41
U novu upravnu zgradu, površine od 1236 četvornih metara, preselit će se djelatnici iz Kavanjinove ulice

Konačno je raspisan natječaj za izbor izvođača radova na izgradnji novog pogona i upravne zgrade “Parkova i nasada” koji bi se smjestili na Mostinama zapadno od odlagališta na Karepovcu i u susjedstvu lani useljene direkcije “Čistoće”.

Procijenjena vrijednost posla je oko 27,5 milijuna kuna, a otvaranje ponuda zainteresiranih građevinara zakazano je za 17. prosinca u aktualnoj upravnoj zgradi “Parkova i nasada” u Kavanjinovoj ulici.

Kako nam je potvrdio Saša Franjkić, direktor spomenute komunalne tvrtke, paralelno je upućen i poziv bankama za izdavanje kredita za ovaj ključni projekt, kako bi sve bilo spremno da novi objekti hotrikulturne tvrtke budu u funkciji početkom 2021. godine.

Franjkić je pojasnio kako će “Parkovi i nasadi” dignuti kredit za cijeli iznos izgradnje, a kasnije će dio novca namiriti od prodaje zemljišta kod Osnovne škole “Žnjan-Pazdigrad” gdje se već desetljećima nalazi danas derutni tehnički pogon. Postupak prodaje te nekretnine namjeravaju pokrenuti za oko pola godine.

- Ako natječajna procedura bude u redu, očekujemo bagere na terenu do polovine siječnja iduće godine. Rok izvođenja radova je godina dana, tako da planiramo da bi prve biljke iz novih plastenika bile uzgojene do blagdana svetog Duje 2021. godine.

Nadamo se da ćemo napokon imati najbolju proizvodnju cvijeća i sve objekte na jednom mjestu - naglašava direktor.

Iako smo u našem listu u nekoliko navrata najavljivali početak realizacije ovog projekta, više od godinu dana otegnulo se ishođenje dozvola i kompletiranje sve potrebne dokumentacije.

No, u “Parkovima i nasadima” su sretni što je taj proces napokon završio i što uskoro kreću toliko željeni građevinski radovi.

Na Mostine će se, podsjetimo, preseliti tehnička služba koja već godinama funkcionira u neuvjetnim prostorima iznad Duilova, te nova upravna zgrada na tri etaže, površine od 1236 četvornih metara, u koju će se preseliti djelatnici iz Kavanjinove ulice.

U prizemlju će biti smješteni radni prostori dispečera, radionice, spremišta, tehnički blok, čajna kuhinja, garderobe i sanitarije za radnike.

Na prvom i drugom katu će katu biti smješteni uredski prostori. Na 3000 kvadrata od ukupne površine od 8700 četvornih metara smjestit će se i novi vanjski rasadnik uz najsuvremenije plastenike.

U ovom trenutku proizvodnja cvijeća se odvija u dotrajalim zatvorenim prostorima, od kojih su neki stari i pola stoljeća. Osim cvijeća, u pogonu na Mostinama nalazit će se rasadnik za uzgoj i doradu grmova i trajnica.

Kako znamo, Grad je sukladno sporazumu kupio parcelu na Duilovu od ove komunalne tvrtke uz još jednu parcelu u Kaštel Štafiliću, kako bi objekt osmoljetke na Pazdigradu izgradio na dijelu zemljišta “Parkova i nasada” na kojem su do tada bili smješteni plastenici. 

 

Izdvojeno

15. srpanj 2020 04:50