StoryEditorOCM

18 GODINA Dani Radunice napokon punoljetni

Piše PSD.
23. lipnja 2011. - 11:16
- Dani Radunice su napokon punoljetni jer traju 18 lita – kazao nam je predsjednik Organizacijskog odbora prof. Ivan Tokić na Festivalu djeteta koji je u sklopu te fešte održan u srijedu navečer. Djecu, ali i odrasle, je od 21 sata pjesmom zabavljala skupina «Srdelice», za koju prof. Tokić kaže da je najmlađa pjevačka skupina u Splitu, pod vodstvom Jovice Škare.

Nastup su počeli pjesmom «Marjane Marjane». Istovremeno se na igralištu na Gripama igrao turnir u malom nogometu «Tri i pol kafića» (jer u Radunici imaju tri kafića, a onih pola čine oni koji sjede po zidićima), te turnir u balotama. Pekle su se i gradele.

Prof. Tokić napominje da su «Dani Radunice» počeli još u nedjelju 19. lipnja izvlačenjem parova za turnire u krpašu, balotama i kartama. Zatim je u utorak održan turnir u krpašu mladi i turnir u krpašu stari, a navečer je svitom prepunu Radunicu zabavljao bend «Aura». Prof. Tokić tvrdi da je bilo ljudi iz cijele Dalmacije.

- Pozivam pučane da u četvrtak od 21 sata uživaju u versima po meni najbolje splitske klape Šufit. A u petak od 17 do 20 sati neka dođu na finale turnira u kartama, a u malu dvoranu na Gripama na turnir u malom nogometu četiri najstarija splitska kvarta – Varoš, Get, Radunica i Toć – objavio je organizator Tokić.

U subotu je centralna fešta koja počinje ujutro u 9 sati sa trkom kroz Radunicu za djecu od dvije do 15 godina. Svi će biti pobjednici i dobiti nagrade – sladoled i majicu «Dana Radunice».

Poslije toga slijedi trka kareta , na kojoj sudjeluju i mladi i oni stariji. Sudjelovati će i prof. Tokić. Biti će padanja i sudaranja, ali na kraju će opet svi biti pobjednici i primiti nagrade. Zato tko ima karet, s njim u subotu u Radunicu.

U subotu navečer u 21 sat će gradonačelnik Željko Kerum pozdraviti puk, a prof. Tokić će otvoriti 18. pučku feštu» Dana Radunice» naredbom da se upalidu gradela. Nastupit će ženski zbor splitskih umirovljenica, klape i Neno Papić. Održati će se i tombola, a glavna nagrada je televizor.

Za feštu su organizatori osigurali 300 kilograma srdela i 400 litara vina. Fešta ne bi bilo da nije bilo pomoći Grada Splita, Županije i Gradskog kotara Lučac-Manuš.

T. GATTIN ZEBIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 10:32