StoryEditorOCM
Spiza pluspuca od vitamina

Salata koja pomaže u mršavljenju, uravnotežuje hormone i čisti kožu: sve što vam treba je jedna sasvim obična namirnica

Piše T.S.M.
6. veljače 2024. - 15:28

Jeste li već čuli za salatu koja čisti u ljepšava ten, pomaže u mršavljenju i izlučivanju toksina, čisti probavni sustav, balansira hormone... i ima još nekoliko zgodnih svojstava samo tko će ih sve nabrojiti?

Pisali smo vam već o njoj, detalja se podsjetite ovdje, a ovog ćemo puta skratiti priču i fokusirati se na bitno. Recept. Koliko god jednostavan bio.

Nećemo filozofirati oko toga je li ova salata zaista tako moćna ili nije, dovoljno je na tu temu napisano na gornjem linku, a razlog zašto vam je unatoč svemu preporučujemo je jednostavan: činila nam ona sva ta spomenuta čuda ili ne, zaista je zdrava i korisna. 

image
H Et M/Foodcollection Via Afp

Zbog obilja vlakana sasvim sigurno će potaknuti probavu, a kako sadrži vitamine topive u mastima, poput vitamina A, ovo je zapravo izvrstan način za konzumiranje namirnice koja joj je glavni sastojak. A to je sasvim obična - mrkva.

Cijela je priča oko ove salate prije nekih godinu dana izazvala veliki trend na društvenim mrežama, a sad kad se prašina malo slegla ostaje nam recept koji je zapravo sasvim u redu. Bez puno truda dobit ćete zdravu i ukusnu salatu. Evo kako.

Salata od mrkve

Sastojci:

2 mrkve
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica octa 
sol, papar

Priprema:

Naribajte mrkvu na strani ribeža s većim rupicama. Posolite je i po želji popaprite te je prelijte uljem i ocrom. Možete koristiti vinski, po mogućnosti bijeli, no dobra je opcija i jabučni, koji će se okusom najbolje složiti s naribanom mrkvom.

Salatu možete i ne morate posuti nasjeckanim začinskim biljem i sjemenkama po svom izboru. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 19:28