Tko god je bar jednom pokušao izgubiti na težini, po svoj se prilici uvjerio kako su uporne one naslage na trbuhu: čak i kad se ostatak tijela steše na željene dimenzije, salo nakupljeno na središnjem dijelu tijela uporno udara kontru. Možda ćete, u želji za ravnim trbuhom, pojačati vježbe za taj dio tijela, no pri tome bi vam bilo mudro poslušati savjete dijetetičara koji tvrde kako određene namirnice pomažu u mršavljenu baš na tom dijelu tijela.
Među takvim namirnicama su (prema popisu koji smo pronašli ovdje) masna riba poput tunjevine i lososa, paprike, grah, jogurt i jabučni ocat, a kad ih spojite, uz još koji maleni dodatak, poput rajčica i tvrdo kuhanih jaja koja, navodno, imaju "negativne kalorije", dobit ćete preukusnu salatu vrlo jednostavnu za pripremu u kojoj možete uživati do mile volje - što češće, to bolje. Uvrstite je na jelovnik, uživajte i divite se svojoj novoj figuri.
Salata s tunjevinom, paprikama i grahom
Sastojci:
160 g konzervirane tunjevine
180 g konzerviranog graha
5 cherry rajčica
½ glavice salate
½ glavice luka
1 režanj češnjaka
1 zelena paprika
2 žlice jogurta
1 žlica maslinovog ulja
2 žličice jabučnog octa
1 žličica Dijon senfa
2 jaja
šaka svježeg bosiljka
sol, papar
Priprema:
Ocijedite tunjevinu i grah. Salatu operite i grubo usitnite. Paprike očistite (evo vam jednostavniji način za to) i narežite, rajčice prepolovite, luk narežite na polumjesece, češnjak sitno nasjeckajte, a bosiljak natrgajte na manje komade. Sve stavite u zdjelu za salatu pa posolite i popaprite.
Jaja skuhajte utvrdo (evo vam savjet i po tom pitanju) pa ogulite i dodajte tunjevini i povrću.
Jogurt, ulje, ocat i senf dobro promiješajte i prelijte po salati. Pažljivo promiješajte i poslužite.