StoryEditorOCM
Spiza pluszdravo i ukusno

Mekane i mirisne pogačice bez mrvice brašna: nema dizanja ni čekanja, dobre su za probavu i gotove za manje od pola sata

Piše Spiza SD
29. studenog 2023. - 08:05

Pecivo nam je svima slaba točka, željeli to priznati javno ili ne. No mnogima pecivo škodi: neki se od njega previše debljaju, nekima smeta probavi, a osjetljive osobe s alergijama i intolerancijama mogu skupo platiti trenutak slabosti u pekari. Za sve spomenute rješenje postoji i vrlo je jednostavno, zdravo i ukusno. Riječ je o pogačicama koje se pripremaju bez brašna, od zdravih sastojaka koji blagotvorno djeluju na probavu i podižu okus ovih finih, mirisnih bublica. Ovaj nam je recept još draži zbog toga što isključuje dizanje i čekanje - sve je gotovo za manje od pola sata.

image
Shutterstock

Bublice od oraha i sjemenki

Sastojci:

100 g badema
100 g oraha
20 g mljevenog lana
2 žlice jogurta
2 jaja
malo soli

Priprema:

Razbijte jaja u posudu u kojoj ćete miješati smjesu za bublice pa ih izmiješajte vilicom. Dodajte im mljevene orahe i mljevene bademe te mljeveni lan i sol pa sve dobro izmiješajte kuhačom.

Ako izbjegavate jaja, povećajte količinu lana na 50-70 g pa im dodajte oko 50 do 100 ml vode i malo pričekajte. Dalje postupajte kako je navedeno u receptu.

Nakon što ste dobili tijesto, pomoću žlice oblikujte nekoliko hrpica na papiru za pečenje kojim ste obložili odgovarajuću posudu za pečenje. Prebacite sve u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 20-ak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:28