StoryEditorOCM
SavjetiZA TOP REZULTAT

Želite li najbolji pomfrit, jednu stvar ne smijete raditi: mnogima je sastavni dio prženja krumpirića, a kvari uspjeh

Piše T.S.M.
11. siječnja 2024. - 11:09

Kad ste zadnji put zagrizli u stvarno dobar pomfrit? Tako dobar da vam se oči sklapaju od miline? Upravo tako, ni ne sjećate se, osobito ako u zadnje vrijeme jedete samo domaći i pritom radite ono što i mnogi drugi kad se uhvate prženja krumpira.

Želite li zaista dobar pomfrit, hrskav i ne pretjerano mastan, morat ćete se suzdržati od jednog poteza koji je većini sastavni dio rutine pri izradi ovog omiljenog jela. Riječ je, vjerovali ili ne, o miješanju.

image
Hidetoshi Tanaka/The Yomiuri Shimbun Via Afp

Zapravo nemojte nam uopće vjerovati, ali vjerujte chefovima po imenu Bart Vandael i Ben Sheagren, koji su specijalisti za belgijsku kuhinju, odakle, navodno, ovaj popularni prilog potječe. Znamo da bi Francuzi na ovo imali štošta za reći, ali uopće se nećemo upuštati u francusko-belgijski sukob oko autorskih prava na ovo jelo.

Miješanje tijekom prženja može dovesti do pucanja krumpira koji su nakon toga skloni upiti previše ulja, no to nije jedina česta greška koju spomenuti chefovi navode.

Trebalo bi, savjetuju nam, pripaziti na vrstu krumpira pa odabrati onaj crvene kože i bijelog mesa, pripaziti da su svi komadići iste debljine, po mogućnosti od oko pola centimetra, te da su suhi prije nego ih ubacite u ulje. Ulje bi, također, trebalo biti optimalne temperature te treba pripaziti da ne ubacimo previše krumpirića odjednom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:54