StoryEditorOCM
Savjetistari, ali pali

Obožavate fritule, krafne i uštipke, ali vam teško ‘padnu‘? Ovaj će vas trik spasiti, upit će manje masnoće. Nije rakija

Piše Spiza SD
24. listopada 2023. - 08:10

Čim malo zahladi svima nam se jedu fritule, uštipci, krafne i slične slasne, pržene stvari. No nakon što ih se do sita najedu, mnogi ubrzo osjete neugodne posljedice, poput žgaravice i mučnine. Jaukat će i gunđati sve dok ih ne prođe, a zatim će opet prvom prilikom posegnuti za friško prženim goluzarijama. Jer gušti su gušti, zar ne?

Svima njima koji ne mogi odoljeti prženom tijestu, unatoč tome što ga teško podnopse, otkrit ćemo super trik za tijesto koije upija manje masnoće.

image
Shutterstock

Pored dobro poznatog dodatka čija je svrha spriječiti pretjerano upijanje masnoće - a mislimo na dodatak takije, ruma ili maraschina temeljnom receptu - oni koje jako smeta prženo trebali bi svojim krafnama, fritulama i uštipcima dodati još jedan sastojak. Sasvim običnu sodu bikarbonu.

image
Vojko Bašić/Cropix

Riječ je o staroj caki koja je nekako pala u drugi plan. Zahvaljujući tom dodatku tijesto će upiti manje ulja za vrijeme prženja, a tu je i dodatni bonus: ljepše će se napuhati pa će i krafnice, odnosno fritulice ili uštipci biti prozračniji i finiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:36