StoryEditorOCM
Savjetilakše ne može

Mljeveno meso može biti jako opasno ako ga odmrznete na pogrešan način. Evo kako ćete to obaviti sigurno i u čas posla

Piše T.S.M.
23. siječnja 2024. - 11:16

Dobro je imati malo mljevenog mesa u zamrzivaču jer uvijek vam može dobro doći. Ne znate što za ručak? Nema veze, iskombinirat ćete to mljeveno s tjesteninom ili povrćem i brlo jednostavno prirediti ukusan i hranjiv obrok. Bitno je samo na vrijeme se sjetiti izvaditi taj spasonosni sastojak iz "leda".

No što kad se ne sjetite?

image
Shutterstock

Postoji nekoliko načina bržeg odmrzavana zaleđenog mesa, ali nisu svi preporučljivi - stručnjaci nas često upozoravaju na to kako meso odmrznuto na pogrešan način može biti opasno za konzumaciju te nam poručuju kako ga je najsigurnije izvaditi iz zamrzivača najmanje 12 sati prije korištenja te ga držati u hladnjaku sve do pripreme.

Međutim, kad smo gladni i žuri nam se, ovaj nam savjet baš i ne odgovara.

Jedno od prihvatljivih rješenja može biti odmrzavanje uz pomoć mikrovalne pećnice i to na 50 posto snage. Dovoljno će vam biti par minuta, no to rješenje vas ne zanima ako nemate mikrovalnu. U tom slučaju meso stavite u još jednu vrećicu, kako biste ga dodatno osigurali pa ga položite u posudu s hladnom vodom. Možda ćete doći u iskušenje hladnu vodu zamijeniti toplom, no to nemojte mu podleći jer to nije preporučljivo. Nešto brža metoda je ostaviti meso pod mlazom vode.

image
Shutterstock

Kako bi vam opisane metode upalile na najbolji mogući način, uputno je meso prije zamrzavanja prebaciti u vodonepropusne vrećice te ga što više spljoštiti. Plosnati komad mljevenog mesa puno će vam se brže otopiti što znači da se malo truda u startu uvelike isplati u finišu..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:27