StoryEditorOCM
Savjetiu čas posla

Imate problema s guljenjem tvrdo kuhanih jaja? Na ovaj će se način ljuska skidati kao od šale, gotovo će sama otpadati!

Piše Spiza
7. travnja 2023. - 19:47

Kad treba oguliti tvrdo kuhano jaje, a pogotovo kad ih treba oguliti više, tvrdogla ljuska koja se jednostavno ne da skinuti kako treba može nam zadati puno glavobolje. Srećom, postoje trikovi koji olakšavaju taj dosadni zadatak, a ova dva su jednostavna i učinkovita - primijenite ih i ljuska će gotovo sama otpadati s jaja!

Prvi treba primijeniti na samom početku, kad se jaja stavljaju kuhati: u vodu, pored soli, ubacite i malo sode bikarbone. Omekšat će ljusku dovoljno da vam olakša njeno skidanje jednom kad su jaja potpuno skuhana.

Drugi ćete primijeniti upravo u trenutku kad su skuhana: trebate ih odmah ubaciti u hladnu vodu. Hladna voda ne samo da će zaustaviti kuhanje i brže ih ohladiti nego će dovesti do toga da se bjelanjak malo stisne, što će ga odvojiti od ljuske i poje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 19:16